Theater

Arne Sierens - Alles in brand

Alles in brand

Op een nacht wordt Arne Sierens wakker: “Mijn kop: alles in brand.” Metéén heeft hij een titel van een nieuw theaterstuk. De volgende dag gaat hij al naar het brandweermuseum in Erembodegem. Nadien neemt hij een vloed aan interviews af met mensen uit de brandweersector en volgt hij zelfs stage bij een team "hoe je best auto’s kan openknippen".

Op weg naar de jaarlijkse brandweerviering ziten de brandweerkapitein en zijn team plots vast in een grote kettingbotsing! Speeches en de oproep bij mensen om vrijwilliger te worden, moeten echter absoluut doorgaan en overgenomen worden door anderen. En uiteraard mag ook de hommage aan de 37-jarige carrière van de gepensioneerde topbrandweerman Willy Blanchaert niet uitgesteld worden. 

Aanwezige collega’s komen hierdoor ongepland aan het woord. Ambulancière Isabelle weet alles van bijstand en de mensen redden. Ze wordt hierin voluit gesteund door chauffeur en stagiair Randy. Intussen is ze ook heel verward door de onverwachte aanwezigheid van haar ex-man sergeant Jeremy. Jeremy en Willy laten iederéén metéén enthousiast meeleven over wat dat feitelijk is om brandweermens te zijn.

Ge hebt geen gedacht hoe vaak er iets in brand vliegt in deze wereld. Ah ja, ook vaak ons hart.

Na Zingarate pakt Arne Sierens opnieuw uit met een buitenspektakel. 

Bij mooi weer in openlucht, bij slecht weer in een loods of in een zaal. Zijn er geen zitjes, vraag dan aan het publiek om zelf een stoeltje mee te brengen.

Met: Anemone Valcke, Stefaan De Winter (Die Verdammte Spielerei), Charlotte Caeckaert, Jean-Yves Evrard, Willy Herremans, …
Tekst en regie: Arne Sierens
Setdesign: Guido Vrolix

Foto's