Theater

Arne Sierens - Alles in brand

Alles in brand

Op een nacht wordt Arne Sierens wakker: “Mijn kop: alles in brand.” Metéén heeft hij een titel van een nieuw theaterstuk. De volgende dag gaat hij al naar het brandweermuseum in Erembodegem. Nadien neemt hij een vloed aan interviews af met mensen uit de brandweersector en volgt hij zelfs stage bij een team "hoe je best auto’s kan openknippen".

Op weg naar de jaarlijkse brandweerviering ziten de brandweerkapitein en zijn team plots vast in een grote kettingbotsing! Speeches en de oproep bij mensen om vrijwilliger te worden, moeten echter absoluut doorgaan en overgenomen worden door anderen. En uiteraard mag ook de hommage aan de 37-jarige carrière van de gepensioneerde topbrandweerman Willy Blanchaert niet uitgesteld worden. 

Aanwezige collega’s komen hierdoor ongepland aan het woord. Ambulancière Isabelle weet alles van bijstand en de mensen redden. Ze wordt hierin voluit gesteund door chauffeur en stagiair Randy. Intussen is ze ook heel verward door de onverwachte aanwezigheid van haar ex-man sergeant Jeremy. Jeremy en Willy laten iederéén metéén enthousiast meeleven over wat dat feitelijk is om brandweermens te zijn.

Ge hebt geen gedacht hoe vaak er iets in brand vliegt in deze wereld. Ah ja, ook vaak ons hart.

Na Zingarate pakt Arne Sierens opnieuw uit met een buitenspektakel. 

Bij mooi weer in openlucht, bij slecht weer in een loods of in een zaal. Zijn er geen zitjes, vraag dan aan het publiek om zelf een stoeltje mee te brengen.

Tekst en regie Arne Sierens
Assistente Tineke Van de Sompel
Decor Guido Vrolix
Producent Per Podium
Trailer Arn Van Wijmeersch
Foto's Kurt van der Elst
CAST
RANDY          Mareille Labohm        
WILLY            Willy Herremans
JEREMY         Stefaan De Winter
ISABELLE       Veerle Malschaert

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter en met de steun van de Stad Gent
Gerealiseerd i.s.m. Minard Gent 

Foto's

Media