Muziek

Yves Meersschaert

Onder de vleugel

Pianist Yves Meersschaert en backingvocalistes de zusjes Eva en Kapinga Gysel begeleiden op virtuoze wijze enkele zangers en zangeressen die een voor de gelegenheid uitsluitend Nederlandstalig repertoire brengen.

Dit unieke concept krijgt elk jaar meer en meer weerklank.  De speellijst breidt zich als een kleine wondermooie vlek uit over Vlaanderen. 

Het concept van de avond is eenvoudig: elke artiest zingt een blokje van zowat twintig minuten en kiest Nederlandstalige nummers, of vertalingen van anderstalige nummers. Volgend seizoen zijn alvast Nils De Caster en Bruno Deneckere van de partij.

Eveneens van de partij in 2017 is zanger Tom Cesar Wolf, getalenteerd unicum en nooit voor één gat te vangen.  Nu dus ook in het Nederlands.

In 2017 was Nils er ook bij en toen bracht hij een wondermooie verGentste bewerking van de vertaling die Wannes Van de Velde maakte van het Dylannummer Master of War. Maar evengoed ging De Caster grasduinen in het werk van de Nederlandse liedjeszanger Jaap Fischer, die in de jaren zestig zijn naam veranderde in Joop Visser en  op zijn 78ste nog meedeed aan Holland Got Talent. Van ontroerend tot geestig, het past allemaal wondermooi in het concept.

Onder De Vleugel laat ruimte voor verrassing, als u het toelaat.

Hier een aankondiging van de laatste editie.

--------

MET: piano Yves Meersschaert | backing vocals Eva & Kapinga Gyse l en gasten

Foto's