Voor kinderen

WWF presenteert Radio Oorwoud - theaters

't is altijd wat in mijn habitat

In januari werd in AB Brussel met veel geblaat de nieuwe CD voorgesteld aan alle Rangers en aanverwante diersoorten die WWF een warm hart toedragen.  “’t Is altijd wat in mijn habitat” krabt, grolt, spint en brult nog wilder dan de eerste CD. 

We komen zeker in een theater in uw buurt voor een school- of een familievoorstelling ! 

Grrroaaaaaar! Oehoe! Piep piep piep!  Radio Oorwoud, het knotsgekke radioprogramma, komt naar jullie toe! Met echte muzikanten en een vrolijk zingende beestenboel!  Zet je schrap voor rappende nijlpaarden, zeurende pinguïns en protjeslatende capibara's.  De natuur en haar problemen opkindermaat.... maar dan wel dansbaar, een beetje stout en vol humor.

Op de nieuwe CD werken een heleboel GROTE zangers en zangeressen mee die de liedjes vol vuur voor ons inzongen.  We konden rekenen op Bart Peeters/Raf Walschaerts/Mich Walschaerts /Sean D’Hondt/Lien De Greef-Lady Linn/Pieter Embrechts/Franky-Channel Zero/Marcel Vanthilt/Ludo Mariman/Sien-Ketnet/Slongs Die vanons/Senne Guns /Dimitri Leue /Urbanus/Isolde Lasoen & Arne Vanhaecke.

De theatervoorstelling gaat op pad met Hannelore Bedert, Fleur Hendriks, Thomas Vanelslander en Bart Van Lierde !  

Radio Oorwoud startte in 2012 als educatief project van WWF maar groeide uit tot een vaste waarde in het kindercircuit. De debuut CD staat intussen op repeat in meer dan 12.000 klassen en gezinnen.

chter de humor en muziek gaat een weldoordacht, educatief pakket schuil. Op een laagdrempelige manier worden thema’s als ontbossing, klimaatverandering, ecologische voetafdruk … bespreekbaar gemaakt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Voor schoolvoorstellingen kan het vanaf 2de leerjaar.  Via de website kunnen leerkrachten de lesmap downloaden.

WWF bestaat al sinds 1961 en leidt vandaag meer dan 1300 projecten over heel de wereld, gaande van de bescherming van de habitat van orang-oetans tot het oprichten van reservaten voor de reuzenpanda. Van de oprichting van een kleuterschool in Congo tot acties in jouw supermarkt. En dus ook ... een kinder-cd!

Extra! Alle klassen die naar de voorstelling komen, kunnen ter voorbereiding een gratis cd mét cd-rom bestellen via radio-oorwoud.be<http://radio-oorwoud.be>. Ideaal om vooraf de muziek te leren kennen en om naderhand met de diverse lesactiviteiten aan de slag te gaan.

Duur: 55 minuten
Foto's

Media