Muziek

Walrus

Tussen mijn oren

Vijf jaar geleden verscheen ‘Terug naar het begin’, een enthousiast onthaald album van Walrus, de band rond pianist/songwriter Geert Noppe. Na die release stortte Geert zich weer volledig op zijn rol als toetsenist bij Hooverphonic, Yevgueni en andere projecten. En toen kwam de lockdown. Een uitgelezen moment om samen met Alex Callier nieuwe nummers onder handen te nemen.

Met ‘Tussen mijn oren’ komt Walrus tot volle wasdom. In dit eclectische album, een moeilijke term om de veelheid aan stijlen een naam te geven, word je meegenomen op een lange trip, een koortsdroom zoals deze zich ook vaak afspeelt in het hoofd van Geert Noppe.

Dit alles is doordrenkt van de typische Walrussound. De muziek is scherp, transparant, ruw en toch gepolijst, kortom verfijnde Indiepop in je moedertaal.

Het nieuwe album ‘Tussen mijn oren’ is net uit ! De eerste singles “Dansen uit de maat” en “Zomer zonder klank/Tussen mijn oren” hoorde u ongetwijfeld reeds op de radio. We verwachten terug een enthousiast onthaal bij pers en publiek !

PERS bij het vorige album ‘Terug naar het begin”.

NRC Handelsblad (NL): “In België verschenen recentelijk mooie albums van bands als Walrus. De indiepop van Walrus koppelt speelse teksten aan pakkende melodieën, die soms uitbarsten in Beach Boys-achtige jubel.”

De Morgen (***1/2) “Knappe arrangementen, sterke melodieën en teksten die poëtisch zijn zonder scherpte te verliezen.”

Cutting Edge (CD-recensie Terug Naar Het Begin ****) “Wondermooi, maar vaak ook verraderlijk scherp.”  

Metro (over Terug Naar Het Begin): “Het debuut opende al heel wat deuren, maar opvolger ‘Terug naar het begin’ legt de lat beduidend hoger. Zowel qua sound, als arrangementen komt Walrus op deze plaat nog vinniger en meer ervaren uit de hoek.”

De Standaard (recensie CD-voorstelling debuutalbum AB):

“Een competente machine, dit enthousiast bandje.”

De band werpt zich op tot één van de troonpretendenten van de Nederlandstalige scene.” (Damusic).

Foto's

Media