Lezingen, Literair

Vitalski, Johan Braeckman en Jean Paul Van Bendegem

Alles over edgar allan poe

Na hun succesvolle, zeer levendige en vermakelijke lezingen over Frankenstein en Sherlock Holmes, slaan Don Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman de handen opnieuw in elkaar, ditmaal om hun licht te doen schijnen over de meest raadselachtige Amerikaanse suspense-auteur aller tijden: de onvolprezen Edgar Allan Poe (1808-1848).

Grondlegger van het griezelverhaal en uitvinder van het genre van de detective. Geëxalteerd romanticus, professioneel drankorgel en uiterst gevreesd literair criticus. De bedenker en liefhebber van extreem moeilijke rebussen en raadsels.

Er wordt gefocust op zijn verhalen maar ook op zijn bizarre standpunten.

Waarom vond deze Edgar Allan Poe het houden van slaven een goed idee, terwijl anderen in het midden van de 19e eeuw juist ijverden voor hun vrijlating? Wat deed deze vreemde man, op het eind van zijn leven, in dat kleine, armoedige boerderijtje in de bossen van New York? Hoe komt het dat hij de eerste was om zich de vraag te stellen waarom het ’s nachts altijd zo donker is? In welke mate voorspelde hij zelfs de Big Bang Theorie? En op wat voor een uiterst raadselachtige manier is hij, op zo’n vroege leeftijd, gestorven?

Al deze indringende vragen worden kwiek en trefzeker beantwoord, middels een fijne, avondvullende voorstelling, gebracht door drie uiterst eloquente literatuurliefhebbers en volkstoesprekers van Vlaanderen.

Is Poe nog van deze tijd ? Daar zijn de heren van overtuigd.

Met: Don Vitalski, Jean-Paul Van Bendegem, Johan Braeckman
Foto: Gwenny Cooman

Foto's

Agenda