Humor

Veerle Malschaert

Deel mij

Veerle Malschaert is als comédienne de laatste jaren uitgegroeid tot de leading lady van Vlaanderen. In haar one-womanshows mixt ze humor met tristesse en meededogen. Ze zoekt en vindt de bitterzoete grap in maatschappelijke thema’s zoals verdriet, het milieu, seksisme, ouderschap, scheiding, verlies.. 

Deel Mij is intussen haar vijfde show.
Alweer tackelt ze een thema dat je niet meteen associeert met humor: eenzaamheid.
Veerle doorbreekt de vervreemding en afstandelijkheid door een spot te richten op onze verborgen verlatenheid.
Als comédienne komt ze wel heel dichtbij.
Ze wordt je pop-up vriendin voor het leven.

Deel Mij is een hartverwarmende tragikomische show over alleen staan en samen vallen, chronisch huidcontacttekort en vrolijke virtuele vrienden, alleenstaande co-ouders en koddige co-sleepers, over nieuw samengestelde sokken en eenzame harten. 

PERS:

Deel mij kreeg 4* sterren in De Standaard:
“Wie dweept met Hannah Gadsby, moet ook Veerle Malschaert kunnen waarderen. Openhartig, diepgravend en een stuk grappiger.”
Karel Michiels, De Standaard

“I Loved de voorstelling. Je bent soms ongemakkelijk ad rem naar de toeschouwers, je spreekt in zinnen die zowel blaken van humor, empathie als poëzie en je houdt er een even ontwapenende als scherpe blik op onze samenleving op na en raakt een essentieel probleem op een hilarische manier aan. Je openingsbeeld vind ik om te stelen, grappig en schrijnend tegelijk. Net als het eindbeeld trouwens. Een voorstelling die – als het een kous was – je meteen zou willen aantrekken om niet meer uit te doen. Want ze zit heerlijk.” - Els Van Steenberghe , Knack Focus  

Veerle richtte voor Deel Mij een wandelclub op: De Eenzame Sokkenclub. Bij de voorstelling Deel Mij kan u deze wandeling ook boeken. Niet op dezelfde dag maar op een af te spreken tijdstip in uw buurt. Het aantal deelnemers wordt vooraf afgesproken.  

Najaar 2020 speelt Veerle Malschaert een hoofdrol in een nieuwe musical. Dit jaar was ze ook al een leading lady in The Great Gatsby musical.

Tekst en spel:Veerle Malschaert
Muziek: Benne Dousselaere
Decor: Lucie Van den Daele en Koen Demeyere

VEERLE KAN OP AANVRAAG OOK GEBOEKT WORDEN MET 'VEERLE BEVALT' & 'ECODIVA' !

Foto's

Media