Muziek

The New Fools

Bobsessions

The New Fools, De beste Dylan-tribute band uit België heeft nu ook een totaalshow ontwikkeld rond het het schijnbaar onsterfelijke icoon BOB DYLAN.   

Terwijl Bob als sinds de jaren '90 bezig is met zijn "never-ending tour", starten The New Fools met een nieuw hoofdstuk in theaterzalen met een hoofdzakelijk zittend publiek !  Reeds 10 jaar brengen zij hulde aan deze levende legende en toerden zij in binnen-en buitenland als festival- en clubact.  Tijd voor een theatershow !

"Zanger Ben Schuurmans ademt Dylan. Geruggensteund door zijn New Fools brengen ze met dit theaterprogramma een zeer straffe Dylan-bloemlezing. Zowel Dylanfanaten als zij die enkel zijn greatest hits kennen - waartoe ik graag mezelf reken- beleven met deze show een absolute topavond." Bjorn de Waal, Programmator Cinema Walburg Hamont-Achel

The New Fools begonnen in de jaren '80 als Big Dick & The Bluesy Twins en stortten zich op een blues, rock, folk en soul repertoire.

Hun grote liefde voor Bob Dylan bracht hen ertoe hun repertoire alsmaar meer te concentreren op de kersverse winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur.  De laatste 10 jaar werden ze dan ook uitgenodigd op heel wat binnenlandse festivals maar ook op buitenlandse podia in Nederland, Duitsland, Ierland en Italië en door velen geroemd als de beste Dylantribute uit Europa.

Dylan, die sinds het begin van de jaren ’90 on the road is met zijn ‘never-ending tour’ verkiest de laatste jaren om op te treden in zalen met een zittend publiek. In navolging hebben The New Fools nu ook hun eigen theaterproductie waarin zij een unieke ode brengen aan Bob Dylan in klank en beeld. De songs, waarvan de ene al wat bekender is als de andere, worden gebracht in eigen arrangementen die het origineel echter niet verloochenen.

De mix van nummers, zowel in genre, tempo, volume, stijl en instrumentale bezetting, ondersteund door prachtig beeldmateriaal en onderbroken door korte vertellingen, weetjes en eigen anekdotes, maakt het voor iedereen toegankelijk. Ook voor de muziekliefhebber die niet de grote Dylan-fan is.

De stem van zanger Ben Schuurmans lijkt als twee druppels water op die van Bawb wat in het buitenland reacties uitgelokt heeft als: “He’s certainly an EXTREMELY talented Dylan Tribute artist” en “Of course, the only real Dylan is Bob, no discussion about that, but Ben his voice is the closest to he real thing”

Zet je neer en laat je meeslepen in een avondje Dylan....

En natuurlijk kan de band ook nog steeds geboekt worden als festival- of clubact !

Band : Ivo Soogen (drums) - Ben Schuurmans (zanger) - Jan Hendriks (keyboards ) - Willy (leadgitarist) - Dirk (ritmegitaar) - Luc (bassist)

Foto's

Media