Muziek

The Legends & Michael Varekamp - Louis

Louis, what a wonderful world!

Als trompettist en zanger is het Louis Armstrong die op twintigjarige leeftijd de definitieve richting van de jazz en daaropvolgende popmuziek zou bepalen. Zo waren Miles Davis, James Brown en Michael Jackson schatplichtig aan ‘Satchmo’.

In LOUIS! What a Wonderful World schetst Michael Varekamp (trompet en zang) een intiem portret van deze meeslepende en melancholische persoonlijkheid die vijf huwelijken versleet, er een levenslange voorliefde voor cannabis op nahield en die net als iedere ‘Afro American’ te maken kreeg met de macht van de legale en illegale krachten in het Amerika van de 20e eeuw.

In zijn leven kreeg Louis Armstrong te maken met armoede, rassendiscriminatie en justitie, maar hij ontdekte onderweg ook de jazz. En de jazz hem…

Een swingende show waarin ook hits als Basin Street Blues, It don’t mean a thing if it ain’t got that swing en Summertime niet zullen ontbreken.

Michael Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd. Zo ontving hij in Japan de Kobe Award en werkte hij als enige Europeaan met Jazzmobile Inc. in New York. Hij stond op prominente podia zoals Jazz at Lincoln Center en het Koninklijk Concertgebouw. Onlangs trad hij op met Branford Marsalis. 

Wiboud Burkens werkte o.a. met Candy Dulfer, Chaka Kahn en Leon S. Ware en schreef en produceerde voor Lalah Hathaway. De laatste jaren produceerde Wiboud albums voor Jungle by Night, Lilian Vieira en Re:freshed Orchestra. Ook is hij betrokken bij de Daughters of Soul die optreden met artiesten als Chaka Khan, Denise Williams en Sandra St. Victor.

! OOK TE BOEKEN MET VOCALISTE BIJ !

De Pers over The Legends:

"Billie! voert je mee door de historie van de blues- en jazzmuziek en laat je op een bijzondere intieme manier genieten van al dat moois dat in die tijd is ontstaan." - ★★★★ Theaterparadijs 

"Billie! Een muziekervaring die je moet ondergaan, geweldig!" ****Cultuurpodium.nl

"Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong!" ****NRC
____________________________________________________________________

Trompet & Vocals: Michael Varekamp
Tenorsax & Klarinet: Yoran Aarssen
Toetsen: Wiboud Burkens
Contrabas: Harry Emmery
Drums: Erik Kooger  
Producent: The Legends 
Script: Wiboud Burkens & Michael Varekamp 
Regie: Monique Van Hinte 

The Legends zijn ook te boeken met hun andere programma Swingin' in New Orleans !

Foto's

Media