Humor

The Good Life

Briers & van steenberge: twee heren op het strand

Twee vrienden nemen op dezelfde ochtend, zonder het van elkaar te weten, de beslissing om niet meer naar hun werk gaan. Ze trekken naar de zee. Weg van de verzuring, de polemiek en hun door de tijdgeest opgelegde scenario’s. 

Daar ontmoeten ze elkaar bij eb en vloed. Aan de rand van het land en hun kunnen, start hun eindeloze strandwandeling. Zolang ze de zee aan hun linkerzijde houden, stappen ze goed, menen ze.

In gesprekken, herinneringen en nieuwe plannen vinden ze elkaar. Ze genieten van hun kameraadschap. Dan merken ze dat ze ingesloten worden door de zee. Dat biedt al gauw golfslag voor de eigen vooroordelen waarmee ze het gelijk van de andere proberen te enteren. Slagen ze erin deze vicieuze cirkel te doorbreken en het recept te ontdekken voor ‘The good life’?

Geert Briers en Kris Van Steenberge stapten in april van Bray-Dunes naar Cadzand, van la France du Nord naar Zeeuws Vlaanderen. Ze wandelden gezwind en filosofeerden. Ze gingen op zoek naar een nieuw midden, een nieuwe moraal.
Ze ruilden hun oude pels in voor een nieuw vel. Ze vonden de schoonheid in schuld en boete, de duisternis in haat en liefde.

De twee heren tasten de rand van het fatsoen af in een cocktail van dans, taal, muziek en stilte. En wat doet die hond daar ?

De neerslag van hun wandeling verschijnt najaar 2020 in de roman De advocaat en de zeiler. (Uitgeverij Vrijdag).
De heren zijn in onderhandeling met een regisseur die deze twee vrijbuiters op het juiste pad zal brengen.

Tekst & spel: Geert Briers (dichter, performer, organisator in de Letteren, …), Kris Van Steenberge (schrijver van o.a. Woesten, Blindelings, docent,theaterauteur,…)
Techniek: John & Jane
Video: Wim Neyt
Hond: Baudelaire

Foto's