Theater

Tableau nr.1 - Spokane

Spokane ±16

BART VAN AVERMAET TINA MAEREVOET
JOHAN KALIFA BALS EN BERT COSEMANS

Spokane is een zwarte komedie van gevierd schrijver en regisseur Martin McDonagh. Zijn laatste film “3 Billboards outside Ebbing Missouri” won diverse oscars en is alom geroemd als aaangrijpend maar nooit voorspelbaar.

Carmichael zoekt al een kwart eeuw naar zijn afgehakte linkerhand.
Voeg daar twee kibbelende tortelduifjes bij met een hand te koop plus een hotelbediende met een afkeer voor geweerschoten en we zijn klaar voor een hilarische rollercoaster van liefde, haat, hoop & wanhoop.

Een handafhakking in Spokane rijt de wortels van het fanatisme open en toont ons de noodzaak om weer ‘verenigd' te zijn in onze wereld na 9/11, waar minachting en haat tegenover al wat vreemd is hoogtij viert.

PERS
“ Hoogst vermakelijke zwarte komedie.” - New York Times
“ Krankzinnig maar ook waanzinnig grappig. ” - USA Today
“ Wanneer er bloed wordt vergoten in een stuk van Martin McDonagh, giert het publiek het uit van het lachen maar hapt tegelijkertijd naar adem. McDonagh, de alom geprezen auteur van de Lenane trilogie, de langspeelfilms In Bruges en Three Billboards outside Ebbing Missouri, houdt van een goede portie komisch geweld, en in deze klucht gaat hij er volledig voor ... vol komische verrassingen. Je kunt ‘Spokane' zien als een fabel over twee verloren zielen die meer gemeen hebben met elkaar dan ze beseffen ... of je kunt gewoon genieten van de virtuositeit waarmee de heer McDonagh hilarische woorden in de mond van zijn personages legt ... Martin McDonagh is één van de beste toneelschrijvers uit het Angelsaksisch taalgebied. " - The Wall Street Journal

 

Met: Bart Van Avermaet, Tina Maerevoet ,Johan Kalifa Bals en Bert Cosemans
Regie: Robert Sian
Tekst: Martin McDonagh

Foto's

Media