Humor

Stijn Meuris - Tirade #6

Tirade #6

Brengt 2022 meer van hetzelfde ?

Normaal gezien denk je dan wat politiek gepalaver en enkele corruptiegevalletjes, ‘topje van de ijsberg’ gekende zaken van misplaatst politiegeweld en wellicht als crème de la crème nog een paar seksschandalen en het jaar zit er alweer op. Dit speelt zich in normale jaren af in dat kleine maar oh zo complexe tochtgat aan de Noordzee. 

Maar 2020 leerde ons nederigheid en 2021 deed daar nog en schepje bovenop.

Het is misschien geen builenpest maar het zet zich toch aardig neer op de longen. Het alomgevreesde coronavirusje dat jongleert met de naam van een onschuldig biertje met eerder laag alcoholpercentage heeft de wereld en dus ook België al meerdere keren tot stilstand gebracht. Houd het maar eens tegen ! Bonne Chance.

Gooi daar bovenop nog een klimaatcrisis waar we geen antwoord op vinden en pollitici die zich vastrijden in bevoegdheden maar zeker niet in beslissingen.

Met bravoure, veel verse verhalen en een eigenzinnige kijk op de dingen, vol scherpe humor en rake observaties, fulmineert en analyseert Stijn Meuris opnieuw de stand én haperende heropstart van het land!

Dat er gelachen kan worden is een feit. Dat er desgevallend geweend mag worden eveneens. De drie vorige edities werden gekenmerkt door een spitante verbaliteit, onverwachte wendingen en grappige anekdotes, en een verrassende inkijk in wat er op politiek vlak fout loopt in dit kleine maar o zo complexe tochtgat aan de Noordzee.

TIRADE#6 is geen stand-up comedy as you know it. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers.

Maar wel een anderhalf uur durende solo-voorstelling, een wervelende conférence in een knap decor waarin Stijn het publiek én zichzelf een spiegel voorhoudt. En waarin de geplogendheden van ons land, ons volk en onze leiders onder de loep worden gehouden op een manier die op z’n minst ongebruikelijk is - en doet nadenken over wie we zijn.

Relevant, raak en broodnodig.

REACTIES PROGRAMMATOREN OVER #TIRADE 5 - DE STILSTAND:

"Dit was absolute top! Lang geleden dat mijn lachspieren zo gewerkt hebben. Net wat we nodig hebben in deze corona -tijden." - Véronique Breugelmans, GC De Markthallen (Herk-de-Stad)

"Ikzelf heb genoten van begin tot einde, grappig, verfrissend, slim en mooi balancerend op de gène grens en gevoeligheden die sommige thema’s met zich mee dragen." - Irina Van Goethem, Dienst Vrije Tijd Geetbets

"Een leuke, humoristische try out van Stijn en dit in een gezellige locatie. Bovendien is een Stijn een fijn mens die ook graag een leuke babbel doet voor en na het optreden. Deze artiest heeft helemaal géén kapsones. Kortweg een ‘aimable’ man." - Lid cultuurraad Geetbets

"Meuris was verbazingwekkend goed, de man kent het metier van de vertelkunst. Was echt goed. Tijd vloog om , zou 80 minuten duren, zat aan 120 minuten, maar het leek 15 minuten!" - Jan Coonen, De Zeepziederij (Bree)

“Erg genoten van Meuris’s Tirade#5. Zijn spitse humor, kritische reflecties en meesterlijke verhalen doen wat ze moeten doen: je stiekem laten glimlachen om de tragikomische absurditeit van ons Belgenland.– Liselotte Vercaigne, De Schaduw (Ardooie) 

Terwijl het land weer bijna stilstaat, giet Stijn Meuris de afgelopen twee jaar in een energieke ‘comedy'show. Hoewel "iets zijn hart te pakken heeft gekregen", is het niet aan hem te merken. Stijn verveelt geen seconde en stuitert twee uur vrolijk rond. – Wouter Labarque (Arscene, Hansbeke)

Pers: “..dit is vintage MEURIS, een topverteller met het hart op de tong… De negentig minuten waren in een wip voorbij, altijd een goed criterium om de kwaliteit van een voorstelling te beoordelen.” Karel Michiels – De Standaard

Tekst en spel: Stijn Meuris
Techniek: Lucas Pellens

Foto (c) Sara De Graeve

Foto's