Humor

Stijn Meuris - Tirade #5

Tirade #5

Wat brengt 2021?
Normaal gezien denk je dan wat politiek gepalaver en enkele corruptiegevalletjes, ‘topje van de ijsberg’ gekende zaken van misplaatst politiegeweld en wellicht als crème de la crème nog een paar seksschandalen en het jaar zit er alweer op.
Dit speelt zich in normale jaren af in dat kleine maar oh zo complexe tochtgat aan de Noordzee.

2020 leert ons dat niet elk jaar argeloos voorbijkabbelt. Wel integendeel. 

TIRADE#5 is geen stand-up comedy as you know it. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers.  

Het is misschien geen builenpest maar het zet zich toch aardig neer op de longen. Het alomgevreesde coronavirusje dat jongleert met de naam van een onschuldig biertje met eerder laag alcoholpercentage heeft de wereld en dus ook België al meerdere keren tot stilstand gebracht.

Gooi daar bovenop nog een misschien zelfs veel prangerder klimaatcrisis waar we geen antwoord op vinden en pollitici die zich vastrijden in bevoegdheden maar zeker niet in beslissingen. 

Met bravoure, veel verse verhalen en een eigenzinnige kijk op de dingen, vol scherpe humor en rake observaties, fulmineert en analyseert Stijn Meuris opnieuw de stand én de stilstand van het land en in 2021 het complete vastlopen van de wereld! 

Dat er gelachen kan worden is een feit. Dat er desgevallend geweend mag worden eveneens. De vorige edities werden gekenmerkt door een spitante verbaliteit, onverwachte wendingen en grappige anekdotes, en een verrassende inkijk in wat er politiek fout loopt in deze gespleten morzel aardkloot.

Maar wel een anderhalf uur durende solo-voorstelling, een wervelende conférence in een knap decor waarin Stijn het publiek én zichzelf een spiegel voorhoudt. En waarin de geplogendheden van ons land, ons volk en onze leiders onder de loep worden gehouden op een manier die op z’n minst ongebruikelijk is - en doet nadenken over wie we zijn.

Relevant, raak en broodnodig.

Pers: “..dit is vintage MEURIS, een topverteller met het hart op de tong… De negentig minuten waren in een wip voorbij, altijd een goed criterium om de kwaliteit van een voorstelling te beoordelen.” - Karel Michiels – De Standaard

Tekst en spel: Stijn Meuris
Techniek: Lucas Pellens

Foto's

Agenda