Humor

Stijn Meuris - Tirade #5

De stilstand

Na drie geslaagde voorstellingen, een eindejaarsuitzending op Canvas en een geschrapte editie omwille van corona, brengt Stijn Meuris in de winter van 2021-2022 de vijfde editie van TIRADE. Op eenvoudig verzoek, maar ook omdat de politieke en maatschappelijke actualiteit ook vorig jaar weer van geen ophouden wist - en Meuris ook niet. 

Alhoewel. 

Alles stond stil, maar het leven ging door. Dat van Stijn Meuris stond 6 volle minuten stil - een medisch akkefietje vlak voor kerstmis. Alsof het zo had moeten zijn. Hoe raar was dat. 

In DE STILSTAND. kijkt Meuris met spitante humor, scherpzinnigheid en een bevlogen verteltrant terug op twee hoogst uitzonderlijke jaren. Jaren die hem jaren van zijn leven gekost hebben - en ei zo na het leven zelf. 

TIRADE#5, DE STILSTAND., is geen stand-up comedy as you know it. Geen vrijblijvende moppentapperij en geen gratuite aaneenschakeling van dijenkletsers. Maar wel een anderhalf uur durende solo-voorstelling, een wervelende conférence in een knap decor waarin Meuris het publiek én zichzelf een spiegel voorhoudt. En waarin de geplogendheden van ons land, ons volk en onze leiders onder de loep worden gehouden op een manier die op z’n minst ongebruikelijk is - en doet nadenken over wie we zijn.

Relevant, raak en broodnodig. 

Want vanuit stilstand kan je weer verder.

REACTIES PROGRAMMATOREN:

"Dit was absolute top! Lang geleden dat mijn lachspieren zo gewerkt hebben. Net wat we nodig hebben in deze corona -tijden." - Véronique Breugelmans, GC De Markthallen (Herk-de-Stad)

"Ikzelf heb genoten van begin tot einde, grappig, verfrissend, slim en mooi balancerend op de gène grens en gevoeligheden die sommige thema’s met zich mee dragen." - Irina Van Goethem, Dienst Vrije Tijd Geetbets

"Een leuke, humoristische try out van Stijn en dit in een gezellige locatie. Bovendien is een Stijn een fijn mens die ook graag een leuke babbel doet voor en na het optreden. Deze artiest heeft helemaal géén kapsones. Kortweg een ‘aimable’ man." - Lid cultuurraad Geetbets

"Meuris was verbazingwekkend goed, de man kent het metier van de vertelkunst. Was echt goed. Tijd vloog om , zou 80 minuten duren, zat aan 120 minuten, maar het leek 15 minuten!" - Jan Coonen, De Zeepziederij (Bree)

“Erg genoten van Meuris’s Tirade#5. Zijn spitse humor, kritische reflecties en meesterlijke verhalen doen wat ze moeten doen: je stiekem laten glimlachen om de tragikomische absurditeit van ons Belgenland.– Liselotte Vercaigne, De Schaduw (Ardooie) 

"Terwijl het land weer bijna stilstaat, giet Stijn Meuris de afgelopen twee jaar in een energieke ‘comedy'show. Hoewel "iets zijn hart te pakken heeft gekregen", is het niet aan hem te merken. Stijn verveelt geen seconde en stuitert twee uur vrolijk rond." – Wouter Labarque (Arscene, Hansbeke)

Duur: 90 minuten zonder pauze

Tekst en uitvoering Stijn Meuris

Techniek : Lucas Pellens

Management : Gentlemanagement

Pers: “..dit is vintage MEURIS, een topverteller met het hart op de tong… De negentig minuten waren in een wip voorbij, altijd een goed criterium om de kwaliteit van een voorstelling te beoordelen.” - Karel Michiels – De Standaard

Foto's

Media

Agenda