Lezingen

Stijn Meuris - tekst & uitleg

Tekst & uitleg

STIJN MEURIS geeft tekst en uitleg bij zijn songteksten die net in boek verschenen  bij Lannoo.

Live op het podium, zoals we van hem gewoon zijn met de nodige humor en de gedrevenheid van een rasperformer.

Zanger Stijn Meuris vormt al een kwarteeuw een bijzonder eiland als het gaat over songteksten. Wat de bebrilde Limburger in al die jaren bijeenschreef voor zowel Noordkaap, Monza als MEURIS wordt gezien als iets met een eigenzinnige eigenheid die z'n gelijke niet kent in het Nederlandse lied. Hyper-persoonlijk, afwijkend en vaak kritisch, maar altijd honderd procent Meuris.

Van hits zoals Ik Hou Van U, Een Heel Klein Beetje Oorlog, Panamarenko, Het Zou Niet Mogen Zijn, Druk In Leuven, Satelliet SUZY en Van God Los, tot recentere songs als Kommer & Kwel en 1974; altijd is er die authentieke stijlstempel die er voor zorgt dat de woorden blijven kleven.

Uitgeverij Lannoo bracht al die songteksten samen in een boek waarin Meuris ook z'n eigen bemerkingen (zowel positief als negatief) neerschreef. 'Tekst & Uitleg' (2015 – Uitgeverij Lannoo) is dan ook de perfecte titel voor dat boek, dat lovende recensies kreeg.

En nu gaat Stijn Meuris over die teksten vertellen. Live op het podium, zoals we van hem gewoon zijn. In de stijl - en met de humor - van zijn performances over astronomie (Stijn & De Sterren), onderhoudt hij z'n publiek over de nuances van tekstschrijven en over zijn keuze voor het Nederlands.

Voor mensen die altijd al hebben willen weten waar 'Gigant' precies over ging, waarom het niet 'Ik Hou Van Jou' is, of die zich afvragen of er echt een kunstmaan is met een vrouwennaam.

---

Stijn Meuris is een man van vele hobby’s. 
Vanuit standplaats Hasselt voorziet hij het land al vele jaren van klank, woord en beeld. 
Zingend van Noordkaap over Monza tot Meuris. Schrijvend van popmuziek over reportages tot columns. Regisserend van Man Bijt Hond tot Stijn & Het Heelal. 
De zoon die Kuifje graag had willen hebben.

PERS : In popmagazineheaven - klik HIER.

Beluister de reportage op Radio 1 - Wonderland - klik HIER.

Foto's