Theater, Kinderen, Muziek

Stijn Meuris & Room13 Orchestra

Stijn in het hoofd van hawking

Een wetenschappelijk verhaal met muziek, animatie en geestdrift.

Dit is een verhaal met muziek, wetenschap en magie. Met meer dan twintig topmuzikanten van Room 13, met animatie, en met mezelf - Stijn Meuris, ook goedenavond. En het speelt zich af... op een podium. Hopelijk jullie podium.

Eeuwenlang heeft de mens naar het universum gekeken. Met steeds betere apparatuur. Gaandeweg leek de zoekende mens het heelal steeds beter te begrijpen. Maar er bleven vragen – vragen die mensen met een gewoon brein niet kon oplossen.

Bekijk HIER de reportage van TV-Limburg.

Waar begon de ruimte? En de tijd? Waar kwam het licht vandaan? Waar kwam alles vandaan?

Het waren vragen waar we zelfs de woorden niet voor vonden om ze te stellen. Het leek wel alsof de mens niet in staat was om er over na te denken, zo complex.

En toen was daar plots een man in een rolstoel. Iemand die zijn lichaam niet mee had, maar zijn brein wel.

Het brein van Stephen Hawking. Een man die niet veel anders kon dan nadenken.

Over zwarte gaten, over dimensies, over het plooien van de tijd en over wat er gebeurt met een tweeling in de ruimte... En over de mogelijkheid tot meerdere universums. Ja, Stephen Hawking was me d’r eentje. Tot ie vorig jaar stierf, en de mensheid achterbleef met verwondering – en misschien met nog méér vragen...

In een anderhalf uur durende voorstelling nemen we het publiek mee naar de wondere wereld van wat zich boven ons bevindt. En achter ons, en voor ons. De wondere wereld van het brein van Stephen Hawking.

Voor kinderen en volwassenen.

Dit grootse project kan enkel gerealiseerd met de nodige steun en subsidie. Daar zijn wij volop mee bezig. Als dit echter niet volstaat om het project te maken dan wordt het alsnog uitgevoerd met een afgeslankt orkest!

Foto's: Sara De Graeve

Foto's

Media

Agenda