Kinderen

Siska Goeminne & Merel Eyckerman

Jij tussen vele anderen

Siska Goeminne (jeugdauteur) en Merel Eyckerman (illustrator) verdienden allebei hun sporen binnen het kinderboekenvak. Voor het boek ‘Jij tussen vele anderen’ bundelden ze de krachten.

De grote respons in binnen- en buitenland – het verhaal werd nu al vertaald in het Engels, Deens, Turks en het Chinees – zette hen ertoe aan het boek om te toveren tot een levendige en interactieve voorstelling voor kinderen en hun (groot)ouders. 

Een kleine parel die voor het eerst te zien was op het RODE HOND festival in Leuven.

Familievoorstellingen voor kinderen van 5 tot 10 jaar en hun (groot)ouders.Schoolvoorstellingen voor de eerste en tweede graad lagere school.

Een jongen wordt op een morgen wakker en zijn hoofd voelt raar. Het zit boordevol gedachten die er in de nacht allemaal bij zijn gekomen. Wel tien nieuwe gedachten heeft de jongen in zijn hoofd!

Het eerste wat hij denkt, is: ‘Hé! Op de wereld krioelen meer dan zevenduizend miljoen honderd mensen als miertjes in het gras en toch is er niet één zoals IK!’

Het tweede wat de jongen denkt, is: ‘Hé! Mensen wonen overal. In hoge torens in de stad, in een huisje in de velden, op een berg tussen de wolken, in een tent in de woestijn. Maar er woont er niet één zoals IK!’

En zo rijgt de jongen de gedachten aaneen, over mensen en mensjes en al hun mooie en gekke trekken. Toch weet hij het zeker, elke keer weer. ‘Er is er niet één zoals IK!’

Maar dan hoort hij in de verte de stem van een meisje. En die zegt precies hetzelfde!

 Siska Goeminne vertelt, nu eens uitbundig, dan weer ingetogen of spannend.

Merel Eyckerman tekent prachtig live, in een bijzonder decor. 

Bart Voet maakte een klein en fijn liedje - Als Miertjes.

Coaching: Wanda Eyckerman

Decor: Staf Roels

Het boek JIJ TUSSEN VELE ANDEREN verscheen bij uitgeverij De Eenhoorn en is na de voorstelling te verkrijgen, gesigneerd door auteur en illustrator.

‘Een wonderlijke ode aan de boeiende verschillen tussen de mensen op deze wereld. De dromerige tekeningen van Merel Eyckerman versterken de poëtische sfeer van de tekst perfect.’ (Mappalibri, maart 2016)

Enkele quotes van leerkrachten:

"De voorstelling vond ik heel leerrijk bij deze studiedag."
"Heel gevarieerde en inspirerende voormiddag :-). Interactief, voorstelling was prachtig en inspirerend."
"De voorstelling was subliem!"
"Voorstelling was erg rustgevend en hartverwarmend…"
"Ik vond het goed georganiseerd. Combinatie van voorstelling en lezing is fijn."
"Fijne voorstelling, interessante inhoud"

Foto's

Media