Muziek

Silke & Ed De Smul

Silke en Ed, een dochter op het podium met haar vader.
Van jongs af aan is er een muzikale klik tussen deze twee generaties. Ze worden verbonden door een grote liefde voor americana, folk, singer-songwriters, blues en kleinkunst.

Silke zingt, speelt gitaar en tovert met lepels. Ed zingt en speelt gitaar, mandoline, percussie en is een meester op de mondharmonica.

Samen brengen ze een mix van eigen werk en traditionals uit de rijke Amerikaanse folk- en bluesgeschiedenis.  Silke is gezegend met een stem  die door hart en ziel scheurt en op de tonen van Ed zijn mondharmonica uw hart doorspiest. Ed brengt de nummers doorleeft en met een grain die zijn echte passie  voor het genre illustreert.

Hoewel slechts met twee vormen ze een boeiend spektakel door de grote verscheidenheid aan instrumenten en de afwisseling in zang.

Ed De Smul (°1971) is een veelzijdige muzikant, multi-instrumentalist en componist.
In 2017 bracht hij zijn eerste solo CD uit met eigen nummers. Silke was hierop één van zijn sidekicks. In 2017 won hij bovendien de Belgische Blues Challenge met zijn bluesband Ed & The gators en vertegenwoordigde de band België tijdens de 8ste European Blues Challenge in Noorwegen.
Door de jaren heen speelde Ed met tal van muzikanten: Willy Willy, Patrick Riguelle, Roland, James Hinkle, Buddy Widdington, …

Silke (°1999) groeide op in een wereld vol muziek waar Amerikaanse en Engelse muzikanten vaak over de vloer kwamen. Als veertienjarige trad ze voor het eerst solo op.

In 2015 won ze de Kunstbende in Gent en het Gouden EI die door het K.I.P werd uitgereikt doorheen alle disciplines.
Ze bracht haar eigen repertoire al op tal van  podia: Boomtown (Handelsbeurs Gent), Banana Peel, K.I.P. Festival, …
In 2016 verscheen haar eerste CD met nieuw gecomponeerd materiaal meteen samen met een boek met eigen illustraties.
In 2019 behaalde ze haar bachelor Vrije Kunsten op de Luca School of Arts in Gent.

Foto's