Muziek

Sandra Kim, Begir Memeti, Marco Z & band con tutti Italiani

Bella italia, ti sento!

De bekendste Italiaanse hits van de voorbije decennia. Een hartverwarmend theaterconcert voor de Belg die zijn vakantiegevoel wil vasthouden en voor de Italiaanse Belgen die hun thuisland missen. BELLA ITALIA, TI SENTO! brengt Italië naar België en verlengt uw dolce far niente gevoel met het beste uit de Italiaanse top 100 van de voorbije decennia.

Raymond vh Groenewoud wist het al, geen volk dat zo kan zingen over de liefde als de Italianen, Parlami d’Amore, het is hen op het goddelijke lijf geschreven. Wist u trouwens dat alle grote hits van Marco Borsato in oorsprong Italiaanse nummers zijn. 

Maar waar haalt Marco de pesto vandaan? Bij Italiaanse goden en halfgoden. Ook wij roeren flink in het potje. We passeren bij Italiaanse Belgen als Rocco Granata en Adamo maar we zwijmelen ook voor bassen zoals Paolo Conte, Ramazzotti en Zucchero.

Geef toe It’s wonderful!

Natuurlijk zijn er ook vrouwen in deze mambo italia, van la mama tot la bella, troppi, troppi, troppi. Wat dacht u van Sofia Loren, Carla Bruni, Laura Pausini, Matia Bazar, Gianna Nannini, Raffaele Carrà en nog zoveel andere. Het worden moeilijke keuzes. En vergeet niet: alle wegen leiden uiteindelijk naar de Italodisco, een genre dat we grondig exploreren. Ma Quale Idea! BELLA ITALIA, TI SENTO! biedt het genot van la dolce vita op una giornata particolare.

Geheel in stijl kiezen we resoluut voor een band met tutti italiani.

---------

Zang: Sandra Caldarone verbergt haar Italiaanse roots achter de artiestennaam SANDRA KIM, Marco Zanetton gaat schuil achter MARCO Z en de mama van BEGIR MEMETI, acteur in Familie, Deadline 14/10, Dossier K, is een zuivere Napolitaanse schone. Orkestleider Adriano Cominotto op toetsen, accordeon, ...(Arno, Adamo, Vaya Con Dioz, Jo Lemaire...), Damian Corlazolli op gitaar (Spring), Claudio Arduini op drums (Oscar and the Wolf) + 1 muzikant

© Foto: Jimmy Kets

Foto's

Agenda