Theater, Muziek

Sammy Neyrinck, Sportgasten & The Ed Sullivan Quartet XXL

Sportcafé ... (de naam van uw stad of gemeente)

SPORTCAFé ......... biedt u een unieke combinatie van warme sportjournalistiek, inside stories, interessante gasten en steengoede muziek.

VRT sportjournalist Sammy Neyrinck ontvangt in een ouderwets sportcafé bekende en lokale sportpersoonlijkheden voor een terugblik op het voorbije sportjaar. Maar deze voorstelling is veel meer dan een terugblik. Sammy laat zijn gasten na een jaar vol inspanning pas écht zweten op de scène. De spannende toogverhalen worden afgewisseld met beelden die u nog graag eens terugziet, aangevuld met ingetogen monologen in de fauteuil en een muzikale omkadering door de sixties tribute band The Ed Sullivan Quartet (voor deze gelegenheid in XXL versie).

Deze voorstelling ontstond toevallig na een vraag van de gemeente Kuurne om een avondje Sportcafé Kuurne in te richten. Het werd uiteindelijk een volavond programma van 2 x 50 minuten met Vital Borkelmans en enkele lokale sportlui mee op scène. De zaal zat afgeladen vol!

De idee groeide om hier een reisvoorstelling van te maken met telkens een lokale verankering maar ook een nationale sportvedette. Sammy focust net als in zijn reportagewerk niet op 1 specifieke sporttak. Hij is fan van alle sporten. Zijn opdrachten voor Sporza als interviewer, commentator of reporter ter plaatse brachten hem in alle trailers en kleedkamers ten lande en op alle velden, pistes, wedstrijden, modderpoelen die u zich maar kan indenken.

The ED SULLIVAN QUARTET XXL is de muzikale lijm die het gebinte samenhoudt. Hun zorgvuldig samengestelde playlist grossiert in sixties en seventies muziek en drijft op stomende blazers en een voortreffelijke ritmesectie en zang.

Foto's