Muziek

Room 13 Orchestra nodigt uit

Neeka, mich walschaerts, lieven tavernier

ROOM 13 is een nieuw orkest opgericht door Yves Meersschaert.  Jonge muzikanten verenigt onder een dynamische componist, wagen zich aan nieuwe composities. Het orkest maakt ook arrangementen van bestaande liedjes. Najaar 17 neemt ROOM 13 ORCHESTRA volgende gasten onder zijn vleugels : Lieven Tavernier, Neeka, Mich Walschaerts.

 Producer, componist en pianist Yves Meersschaert besloot om tegen de huidige inkrimpende stroom in een nieuw kamerorkest op te richten waarmee hij live kan spelen en in zijn intussen befaamde opnamestudio Room 13 te Gent ook opnemende artiesten van dienst kan zijn. 

Yves verzamelde een groep van 22 enthousiaste, jonge klassiek geschoolde muzikanten en combineert die met enkele ervaren gastzangers.  Het orkest herarrangeert het repertoire van de gasten en vult aan met eigen composities van Yves.  Er zijn violen, cello’s, contrabas, koper- en houtblazers, percussie en er is bovenal passie en goesting om buiten de klassieke wereld te treden en toch met een heus orkest op de baan te gaan.

Yves componeerde ook de muziek voor de animatiefilm De Leeuw en de Aap en Room 13 Orchestra vulde de compositie in !

----------

Met : Yves Meersschaert (piano/orkestleider), Lien Reyserhove (dwarsfluit), Danny Van Rietvelde (percussie), Marien-Anne Standaert (trompet/dirigent), Esther Coorevits (altviool), Robbe Defraeye (trombone), Marijn Thissen (altviool), Lotte Remmen (viool), Joachim Vandendriessche (slagwerk), Robin Van Heghe (viool), Eva De Bruyne (hoorn, hobo), Bart Indevuys (hoorn), Vincent Werbrouck (cello), Laura De Bruyn (viool), Gisela Cammaert (viool), Naomi Vercauteren (viool), Anouk Sanczuk (viool), Robrecht Kessels (cello), Sterre De Raedt (viool)

Gasten : Lieven Tavernier, Neeka, Mich Walschaerts

------

Artwork: Lise Vanlerberghe
Foto's: Sara De Graeve

Foto's

Media