Lezingen

Roby Roels

De wisantroop

Een performance van Roby Roels over de wiskunde die ons leven beheerst in een lezing gevat of meer avontuurlijk in een wandeling waarbij de WISantroop Roby Roels bewijst dat de wiskunde overal voor het rapen ligt !

Deze lezing is ook bijzonder geschikt voor leerlingen van de 3de graad middelbaar onderwijs als motivatie bij het begin of als afsluiter aan het einde van de lessen wiskunde. Of voor leerkrachten wiskunde en wetenschappen die hun blik op hun vakgebied willen verruimen.

Roby houdt een wiskundewandeling op de Radio 1 dag in Leuven : http://www.hetlandvandenieuwsgierigheid.be/science-slam

Klik HIER voor het interview van Roby op Radio 1 


DE WISANTROOP INDOOR : Uw dagelijks leven wordt beheerst door wiskunde zonder dat u het beseft. Van de spamfilter in uw mailprogramma over de dienstregeling van treinen en bussen tot het fotobewerkingsprogramma op uw computer. Van de diagnostische tests in het ziekenhuis over de zelfrijdende auto tot de gepersonaliseerde reclameboodschappen in uw mailbox. Van QR- codes tot de zoektocht naar vliegtuigwrakken... wiskunde is werkelijk overal.

De wisantroop brengt de wiskunde naar de mensen. Geen droge wiskundeles maar een performance over de verhalen achter de wiskunde van uw dagelijks leven.
Interessant voor iedereen die houdt van sterke verhalen met een link naar het dagelijks leven.

DE WISANTROOP OUTDOOR : Roby Roels wandelt met uw publiek door hun vertrouwde omgeving. Onderweg zal hij bewijzen, al dan niet uit het ongerijmde,  dat de wiskunde overal voor het rapen ligt. De WISantroop verklapt de sterke verhalen achter die wiskunde. Bovendien mag je erop rekenen dat Roby onderweg trakteert op een paar wiskundige gedichten.

Voor alfa's die wat meer beta willen zijn en voor beta's die wat meer alfa willen zijn. 

Maximale capaciteit voor de wandeling: 30 personen.

 PS. De wandeling kan ook virtueel gebeuren aan de hand van een presentatie-op-maat-van-uw-stek.  (capaciteit: 150)

 Deze wandeling is ook bijzonder geschikt voor leerlingen van de 3de graad middelbaar onderwijs als motivatie bij het begin of als afsluiter aan het einde van de lessen wiskunde. Of voor leerkrachten wiskunde en wetenschappen die hun blik op hun vakgebied willen verruimen.

 --

Roby Roels is licentiaat in de wiskunde (KULeuven). Hij doceert wiskunde, statistiek, datamining en operationele analyse aan de KHLeuven. Hij is fellow van de faculteit wetenschappen van de KULeuven en
werkte mee aan handboeken wiskunde voor het middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft hij een passie voor wetenschapscommunicatie. Zo was hij senior edutainer in Technopolis en is hij inspirator en mede-organisator van het wetenschapscafé Leuven. Roby was ook een tijdlang de dagelijkse weerpresentator van het VT4-weerbericht. Zijn typische stijl werd door de media fel gesmaakt. Een lezing van Roby Roels is dan ook een echte performance.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Op eenvoudig verzoek werkt Roby Roels voor u een lezing uit op maat. hij kan hiervoor beroep doen op een grote parate kennis over wiskunde, statistiek, datamining, ... 

Roby is ook inzetbaar in panelgesprekken en debatten.

Foto's