Muziek

Riet Muylaert, Katelijne Verbeke & Mathias Sercu

Onder de vleugel

Een project van Yves Meersschaert & Eva en Kapinga Gysel

Pianist Yves Meersschaert en backingvocalistes de zusjes Eva en Kapinga Gysel (Zita Swoon) begeleiden reeds enkele jaren op virtuoze wijze zangers en zangeressendie voor de gelegenheid uitsluitend Nederlandstalig repertoire brengen.

Elke zanger brengt uitgepuurde versies van wonderschoon materiaal: meerstemmig, intiem maar ook uitgelaten. Er is ook ruimte om samen te zingen, en de zussen Gysel zorgen sowieso voor tweede en derde stem.

Onder de vleugel gaat terug tot de essentie. Piano en stem zijn de enige elementen. Riet Muylaert leerde Yves recent kennen voor de voorbereidingen voor het project VeelZIJdig. Deze avond brengt vrouwenstemmen samen op 13 oktober in de Bourla in Antwerpen onder het keurmerk van Nekka.

Mathias Sercu en Katelijne kwamen elkaar al vele malen tegen op televisiesets en zeggen telkens opnieuw: met jou wil ik eens een podium delen. Eva en Kapinga Gysel zorgen voor de exotische toetsen en klankkleuren die Yves Meersschaert dan weer meesterlijk aanzet op de vleugel!

 

 

Het repertoire varieert van Will Ferdy tot Annie MG Schmidt, Johnny White en meer klasbak schlagerwerk voor de oudere jongeren, maar voor de rest wordt er ook gretig gegrasduind in jonger Nederlandstalig werk.

Genoeg afwisseling om u op het puntje van uw stoel gekluisterd te houden.

Dit kan zowel als matinee als avondvoorstelling.

MetRiet Muylaert, Katelijne Verbeke en Mathias Sercu, Eva Gysel, Kapinga Gysel en Yves Meersschaert

Foto's