Theater

PoPPoP Producties : Tania Poppe en Daan Hugaert

Doek!

Een Belgische remake van DOEK , een theaterhit van de Nederlandse schrijfster Maria Goos. DOEK won de AVRO Toneel Publieksprijs 2011 en toerde reeds meermaals met groot succes in Nederland en Duitsland.

Tania Poppe, die deze productie overneemt van Katelijne Verbeke en Daan Hugaert staan voor het eerst samen op de planken.

De eerste recensie is er : Lees het HIER

Katelijne Verbeke & Daan Hugaert zijn uitgenodigd bij Van Gils & Gasten.  Bekijk het HIER.

Niemand wil meer met Richard werken. want Richard is de belichaming van de clichéacteur.  Hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend.Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één actrice over die de vrouwenrol zou kunnen spelen: Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al op het conservatorium speelde.

Lies woont nu met een rijke gynaecoloog in Zuid Frankrijk. Dat is toch niets meer dan de Efteling voor volwassenen volgens Richard. We volgen de repetities van Richard en Lies en zien hoe ze weer aan elkaar moeten wennen, herinneringen ophalen, rollen spelen en terugdenken over keuzes die hun levens bepaalden.

Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde. Hoewel… verhelderend? 

PERS

De Nederlandse pers schreef over DOEK!:

‘Wonder van eenvoud, timing en vakmanschap. Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord: het is een uitermate scherpe en geestige tekst, met soms briljante vondsten…topvoorstelling met topacteurs.’ – GPD

‘Diepere laag geeft komische scènes en gevatte dialogen hun scherpe randje…soepel schakelen tussen het grote theatrale gebaar en momenten van verstilling…als toeschouwer op het puntje van je stoel…compliment aan alle makers van DOEK!’ – DE TELEGRAAF

"Goos op dreef met bitse dialogen en oneliners…geslaagde voorstelling” – HET PAROOL

Met weinig middelen krijgen we een indrukwekkend schouwspel.  Een drama in een komedie.” – DE VOLKSKRANT

…prachtig spel…trefzekere dialogen…” - THEATERCENTRAAL

 ------------------

Een productie van PoPPoP Producties.

SPEL : TANIA POPPE & DAAN HUGAERT - REGIE : TANIA POPPE - TEKST : MARIA GOOS - FOTO'S : SARA DE GRAEVE

Foto's

Media