Theater

PoPPoP Producties: Janine Bischops, Viv Van Dingenen & Mark Verstraete

Genoeg nu over jou!

GENOEG NU OVER JOU ! is een bitterzoete relatiekomedie met een rauw randje. 

De dochter des huizes verliest haar man. 
Maar wie lijdt hier nu het meeste onder?
De dochter of haar moeder?
De dochter is met vallen en opstaan in staat haar leven terug op te pakken. 
De moeder blijft hangen in diepe rouw. 
Hoe hecht was de band tussen schoonzoon en schoonmoeder? 
Hoe staat de schoonvader in dit verhaal ?

Genoeg nu over jou! toont een moeder en dochter die een bikkelharde strijd leveren over het recht op verdriet. Van wie hield de overledene het meest? En schiet de vader tekort in zijn rol als man en vader? Is er wel een rol voor hem weggelegd?

Dit stuk grossiert in flitsende dialogen, sarcasme, humor en verrassende wendingen die luchtigheid en vermakelijkheid geven aan een zwaar onderwerp als dood en rouw.

Een komedie met een rouwrandje waarbij het personage van Janine Bischops onder de harde humor toch een ontroerend zweem van treurigheid meekrijgt.

Janine Bischops verwief naam als comédienne waardoor we bijna zouden vergeten dat het in de eerste plaats een grote actrice is. Ze deelde reeds vaker de planken met Mark Verstraete die eveneens een zware theaterbagage torst maar bij het grote publiek vooral bekendheid verwierf door zijn rol in de Kotmadam. Viv Van Dingenen had een late roeping als actrice. Ze werd wel meteen gecast voor hoofdrollen in Thuis, Witse, Katarakt, Spitsbroers, Chaussée d’Amour enz.

Dit is de vierde productie van PoPPOP Producties, het regiehuis van Tania Poppe in co-productie met Koortzz. Samen brengen ze telkens een well made play op scène met de nodige humor maar ook steeds met een diepere onderlaag en gespeeld door sterke acteurs.

Tekst: Magne van den Berg (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2016) 
Regie: Tania Poppe
Spel: Janine Bischops, Viv Van Dingenen en Mark Verstraete 
Vormgeving en kostuums: Tania Poppe

Foto's