Muziek

Piano Man Band

Tribute to billy joel & elton john

De film Rocketman herinnerde ons nog eens aan het feit dat Elton John niet enkel een weirdo is met gekke pakken en dito brillen, maar first and all een uitstekende componist en zanger.

Bekijk HIER de trailer van Piano Man Band

Piano Man Band heeft dat al veel vroeger herontdekt. Hun eerbetoon aan Elton John combineren ze met een hommage aan die andere poppy pianovirtuoos Billy Joel.

Of er nog een biopic komt van Bily Joel is twijfelachtig. Zelf beweert hij dat hij niet genoeg experimenteerde met sex, drugs en rock’n’roll om boeiend filmmateriaal te leveren.

Zijn muziek daarentegen is allesbehalve slaapverwekkend. Zowel Elton John als Billy Joel braken in de jaren zeventig door als succesvolle soloartiesten en echte pianomannen.  

Nu 50 jaar later staat hun repertoire nog steeds als een huis.

Zanger en pianist Daniel Roos slaagt erin om beide zangers eer aan te doen, zowel qua zang als aan de piano. Hij wordt geruggesteund door een uiterst sterke liveband. 

Daniel heeft net als zijn helden een verleden als barpianist.

Piano Man Band bestaat uit jonge, bevlogen muzikanten en speelt de grote hits van zowel Billy Joel als Elton John: van “Piano Man” tot “My Life”, “Your Song” tot “Rocket Man” en daarnaast ook liedjes voor de echte liefhebbers. 

Alles muzikaal zo dicht mogelijk bij het origineel en in de originele toonsoorten. Zonder pruiken of glitterpakken, maar muzikaal het ultieme eerbetoon aan de twee zangers/pianisten! 

Foto's

Media

Agenda