Humor

Peter Van Ewijk

Contact

In 1977 werden drie buitengewoon belangrijke dingen gelanceerd: Voyager 1, Voyager 2 en Peter van Ewijk. Aan boord van de Voyagers bevonden zich twee identieke gouden platen met daarop het tinderprofiel van de aarde, bestemd voor buitenaardse wezens.

Peter van Ewijk werd gelanceerd zonder gouden plaat. Hij moest zelf maar uitzoeken hoe je nu precies contact maakt met anderen. Ondertussen, veertig jaar later, zijn de Voyagers nog steeds op zoek naar buitenaardse intelligentie terwijl Peter het al moeilijk genoeg heeft met het vinden van binnenaardse intelligentie.

Bekijk de promofilm hier

“Contact” is een cabaretvoorstelling over het fascinerende verhaal van de Voyagers en de gouden plaat en of het wel zo verstandig is om te willen daten met buitenaardse wezens terwijl we eigenlijk nog steeds met onszelf overhoop liggen? Peter van Ewijk won met het Vlaams-Nederlandse cabaretduo “Lankmoed” de publieksprijs Cameretten en staat sindsdien in Nederland en Vlaanderen op de planken. Dit is zijn eerste solovoorstelling.

 In Contact combineert hij zijn liefde voor geschiedenis, zijn eigen verleden, sterrenkunde, eighties synth-muziek en rare, geestige feitjes in een wervelende cabaretvoorstelling (met beeld en muziek). 

Peter is geboren in Oss maar groeide op in Turnhout in België. Belgische woorden, gewoonten en gevoeligheiden voor humor zijn hem dus aangeleerd. Vrees dus niet, dit is Vlaanderenproof en héél héél héél erg grappig.

Dit seizoen in Nederland te prospecteren maar ook in De Spil in Roeselare op 27 maart 2020 en de Kortrijkse Schouwburg op 30 april 2020!

---------
Tekst en spel: Peter van Ewijk
Muziek: Peter van Ewijk en Olaf Noordanus
Coaching: Patrick Nederkoorn en Tim Goditiabois
Visuals, licht en computers: Videotroopers.com

Foto's

Media

Agenda