Muziek

Onze Rijkdom

Zingen vanuit de onderstroom

Vijftien mensen van diverse afkomst, allemaal met ervaring in armoede vormen het koor ‘Onze Rijkdom’. Ze brengen liedjes met zelfgeschreven teksten geïnspireerd door hun bestaan. Eenvoudig, ontroerend, herkenbaar maar ook met een flinke dosis humor.

Er wordt gezongen, gerapt en verteld over eenzaamheid en geluk, vriendschap, afscheid nemen, moeders die topkes van de worsten snijden, over jaren je kinderen of je moeder niet zien, over hoe we allemaal verschillend en toch gelijk zijn... Het gaat over hoe mensen in armoede zijn en in de wereld staan. Wat ze vertellen, raakt diep.

Onze Rijkdom trad voor het eerst op in 2011 en toerde van Oostende tot in Amsterdam, in scholen, cultuurcentra, het Vlaams Parlement en zelfs voor Koningin Mathilde. Het koor blijft een breed publiek ontroeren en verbazen.

Nu is een repertoire klaar, geïnspireerd op de ervaringen van nieuwe leden uit alle hoeken van de wereld: Congo, Ghana, Turkije, Oezbekistan. Onze Rijkdom heeft kleur gekregen.

Een band van professionele muzikanten begeleidt het koor. Zanger en acteur Hans Van Cauwenberghe leidt alles in goede banen.

 

 

Zangers: Hubert Beeckmans, Ingrid Van Aarsen, Konnie Maes, Anna Schoonbroodt, Bernard Tamo, Baudoin Sangwa Mulowe, Julya, Greet Baart, Ligam Mahynthan, Lutgart Simoens, Mammi Akem, Marleen Obijn, Nadia Magnus, Rosa Van Hove, Tawina Simoens, Yao Issifou, Gerd Gimbrère, Ann Van Dyck
Muzikanten : Hans Van Cauwenberghe (zang en gitaar), David De Smet (zang en piano), Peter Verhaegen (Bas), Jan Moonen (gitaar), Regine Mosuse (drums).

Foto's

Media