Muziek

Nonkel Tony

Nonkel Tony (Hans van Cauwenberghe) is een vat vol liefde én een kleinkunstenaar. Maar geen doordeweekse. Samen met de charmante Yao Issifou met Afrikaanse roots en de steengoede jazzmuzikanten Antoon Offeciers en Otto Kinthaalt hij nu kleinkunst definitief van onder onze Vlaamse kerktoren.

Nonkel Tony in Het Laatste Nieuws 

Het Laatste Nieuws over de nieuwe cd van Nonkel Tony !

Recensie Rootstime 

Wat dat geeft? Een vleugje Raymond, een snuifje Bart Peeters. Een warm welkom voor iedereen. Pur sang live artiesten die mensen met verve verbinden met een gevarieerd oeuvre, van gospel tot rockabilly. Maar altijd in een warme liefdevolle sfeer.

Hun doel? Elke zaal binnen de kortste keren tot op het bot ontroeren en tegelijk in vuur en vlam zetten: ‘Welkom in dat groot hart van mij, pakt ne stoel en zet u bij!’

Nonkel Tony zingt:

VUUR

In deze tijden van ‘geen tijd’, tijden van burn-out, zingt Nonkel Tony een krachtig nummer over dat kleine vlammetje dat brandt in iedereen. Over voluit durven leven en dromen. Over je leven te durven leven met passie. Over dingen doen vanuit den buik. Een swingend pleidooi voor een bevlogen leven én voor kwetsbaarheid. Want Nonkel Tony gaat liever ‘vollen bak’ dan ‘op het gemakske half zijn gat’.

THUIS

Een ode aan vertragen, ja zelfs aan de traagheid. Een nummer over samenzijn, vriendschap, familie en liefde. Over alles zelf kweken en vervolgens samen opeten. En alles doorspekt met een stevig gevoel voor humor.

ALLES MET LIEFDE DOEN

Een swingend gospelnummer over spelen en kussen. Over al fluitend door het leven gaan. Dat het leven bezingt als een feest. De sound is soms ingetogen, maar altijd liefdevol.

YAO ISSIFOU voegt er zowel Nederlandse als Togolese ritmes en klanken aan toe. ANTOON OFFECIERS weeft er pianoklanken omheen en OTTOKINT levert de bastonen op contrabas en Hans schrijft niet enkel de liedjes maar zorgt voor de ambiance waarmee hij steeds zijn publiek op de hand krijgt.

VERSCHILLENDE FORMULES:

MET 4: Hans Van Cauwenberghe, Yao Issifou, Antoon Offeciers & Ottokint
FULL BAND:
De band aangevuld met Karel De Backer op drums + Geert Hellincks op gitaar
DUO: Hans Van Cauwenberghe + Yao Issifou
ZORGCENTRAFORMULE: De 4 met daarbij de mami en Afrikaanse hapjes 

© Foto: Jimmy Kets
© Foto's optreden: Karolina Maruszak

Foto's

Media

Downloads