Muziek

Nele Needs A Holiday

Love yeah

Achter de band Nele Needs A Holiday schuilt Nele Van den Broeck, theatermaker, zangeres, actrice en alien. Haar tweede CD “Love Yeah” komt net uit.

Love Yeah, de tweede studioplaat van Nele Needs A Holiday, is een interplanetair en onromantisch conceptalbum over het thema der thema's: De Liefde.

Nele Van den Broeck schrijft columns in De Standaard, woonde in Londen en Zweden, gaat in verre oorden theaterstukken maken en spelen maar haar hart gaat sneller slaan van de perfecte popsong.  Nele zou echter Nele niet zijn als die song dan niet ingebed is in een groter geheel, een concept !

 Haar nieuw album “Love Yeah” is dan ook een conceptplaat.  Nele is als alien verbaasd over alle liefdesperikelen op planeet Aarde en gaat over tot een diepgaand onderzoek.  Daarbij wordt ze natuurlijk om de haverklap verliefd. Met oog voor details schetst ze hoe aardliefde werkt, in liedjes met teksten die bol staan van rake en humoristische observaties. Het is grappig omdat het waar is.

Van twijfelachtige schemerromances tot hartverscheurend liefdesverdriet. You name it, Nele heeft het in stock.  Menig publiek zal zich bescheuren met haar popcomedy of is het comedypop ? 

Voor theaters voegt ze er nog enkele uitsmijters aan toe.  De liedjes worden verweven in een totaalverhaal, met bijhorende cilps.  Een persoonlijk verhaal.  Het verhaal van Nele.

 

Het verhaal achter de plaat kunt u hier lezen:

http://www.neleneedsaholiday.com/wholewafflelove/

RELEASECONCERTEN NAJAAR 2018 : 14/10 AB-BRUSSEL – 19/10 MINARD/GENT – 8/11 TRIX/ANTWERPEN – 24/11 DE ZWERVER/LEFFINGE.

---------

Op het podium wordt Nele vergezeld van een veelkoppig monster bestaande uit zes hyper getalenteerde vrouwen, een onflatteus catsuit annex ruimtepak, en een melkweg aan kwetsbaarheid. Elk optreden wordt live gestreamd naar alle uithoeken van het universum.
Menig ruimtewezen heeft zich al krom gelachen.

Met : Nele Van den Broeck - zang/ ukelele - Charlotte Schellen - drums + backings - Laurene Vatier – bass - Anne-Sophie Ooghe - gitaar + backings - Laura Haemels – keyboard - Mo Franken – trompet - Astrid Tison - saxofoon

Foto's

Media