Muziek, Muziektheater

Mieke Dobbels, Sebastien Dewaele, Johannes Verschaeve & Pieter Verbiest

Andy & karolien

Het verhaal van Andy en Karolien is een muzikale vertelling over de zee en mekaar graag zien. Een verhaal over bij elkaar horen en mekaar niet verstaan
Over alleen zijn en mekaar niet kunnen laten gaan.

In 2007 waren Mieke, Pieter en Sebastien “Laureaat TAZ Jong Muziekprijs” met de voorstelling “Andy en Karolien”.
De toenmalige jury schreef: “Andy en Karolien is het briljant gebrachte levensverhaal van een Oostends visserskoppel met als muzikale rode draad het werk van Lou Reed, tekstueel vertaald, en hertaald naar het Oostends en aan elkaar geweven met het béste zeewier. Gebracht met het grootste respect voor zowel 'ome Lou', als Oostende, als de twee protagonisten.”

Sindsdien legden ze allemaal een schitterend parcours af maar na 14 jaar komt de groep nog eens samen om het verhaal te vertellen, te zingen, te spelen, aangedikt met Johannes Verschaeve, rasechte Oostendenaar en muzikant in hart, nieren en lever. Het belooft een “schonen avond” te worden, een avond die je meevoert over zee, door Oostende, langs de muziek van Lou Reed… Schone mix, toch?

Mieke Dobbels verdiende haar sporen in het theater met Compagnie Cecilia en de voorstellingen De soldaat Facteur en Rachel, The Broken Circle Breakdown, … ze is niet enkel actrice maar ook schrijfster en regisseur, kortom een geboren theatermaker.

Sebastien Dewaele is een vaste waarde als zanger van Preuteleute maar bij het brede publiek doet hij nu vooral belletjes rinkelen door zijn glansrollen in Under Cover, Eigen Kweek en Bevergem.

Johannes Verschaeve, zanger van de recent gestopte The Van Jets en Pieter Verbiest kleuren het geheel met noten en gezang.

Foto: Karen Vandenberghe

Foto's

Media