Lezingen

Michael van Droogenbroeck

Wat met uw geld ?

Michaël Van Droogenbroeck (37) werkt sinds 2005 op de nieuwsdienst van de VRT.H ij is de financieel journalist van Het Journaal en brengt ook wekelijks een rubriek in het economisch programma "De Vrije Markt". Voor de krant Het Laatste Nieuws schrijft hij wekelijks een bijdrage over courante geldzaken.  Recent verscheen het boek "Michaël maakt de rekening" gebaseerd op zijn columns voor Het Laatste Nieuws.

 

Nooit eerder stond de rente op spaarboekjes zo laag. Hoe komt dat? Wat wil de Europese Centrale Bank daarmee bereiken? En waarom staat er ondanks die extreem lage minimumrente meer geld dan ooit op onze spaarboekjes? Zijn er ook alternatieven? En wat zijn dan de risico's? Hoe kan je beleggen in aandelen en waar moet je dan op letten? Zijn vastgoed, goud of schilderijen een alternatief? In deze lezing schetst VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck de problemen en de uitdagingen van de lage rente op maat van de gewone spaarder. Met handige tips, do's en don'ts.

In september zond CANVAS de docuserie ECONOSHOCK 2.0 uit, een reeks gebaseerd op de bestseller van vermogensbeheerder en topeconoom Geert Noels en uitgewerkt door Michael Van Droogenbroeck.  ECONOSHOCK ging dieper in op de huidige toestand van de wereldeconomie, 5 jaar nadat die door het faillissement van de Amerikaanse bank Lehman Brothers in een diepe crisis terechtkwam. 

© Foto's : VRT

 

 

 

Foto's

Media

Agenda