Muziek

Marco Z

Hold me like the world is ending

Marco Zanetton ofte Marco Z. Limburger, wereldburger.U fluit zijn nummers allicht onbewust mee. ‘I’m a Bird’, ‘Endlessly Be Together’, ‘Fill My Life Up’. Of zijn duet met Guido Belcanto ‘Autobanden in de slipstream’. In 2012 ontving hij een Mia voor beste doorbraak, een Nielsen Airplayaward voor meest gedraaide Vlaamse artiest en vorig jaar, met zijn nieuwe dubbelplaat ‘Hold Me Like the World Is Ending’, werd hij wederom warm ontvangen door de mainstream media. 

De verhalen die schuilgaan achter de songs zijn minstens even opvallend. Met titels als ’Supercomputer’, ’Smartphone Screen’ of ‘Overpopulation Blues’ mixt Marco Z popmuziek met actualiteit.

In zijn nieuwe show leidt hij u gewapend met stem en akoestische gitaar doorheen een snel veranderende wereld. Naarmate de avond vordert, vergezellen steeds meer bandleden hem om de typische Marco Z-sound verder aan te vullen. Vaak klein en speels, maar af en toe ook steviger, voorzien van de nodige stekels. Van apocalyptische fiftiesballads over sixties- en seventiespop, tot moderne poptunes.

Gebruik makend van de voorbije zestig jaar popgeschiedenis vertelt Marco Z de kleine verhalen van de 21ste eeuwse wereldburger. En de radiohits? Die laat hij niet thuisliggen.

Marco Z stelt zijn nieuwe plaat 'Hold Me Like The World Is Ending' voor. Hij brengt 6 live-tracks en vertelt het verhaal achter het album op Jim - klik HIER.

Marco Z in de Zevende Dag - klik HIER.

 

Foto's

Media

Downloads