Theater

Maquis - Karlijn Sileghem

De zeven zusters en de poel

‘De zeven zusters en de Poel’ is een voorstelling over familie, samenzijn, vergankelijkheid en feesten. De kracht van die feesten zijn een ritueel van verbinding, overgang of vernieuwing, afscheid enz... als een collectieve bezwering. In deze tijd is er een groot gemis aan zulke vieringen.

Normen, gebruiken en verzinsels kunnen over de werelddelen heen verschillen, maar de impact van het samenzijn, initiaties en verbondenheid hebben eenzelfde collectieve geladenheid. In deze voorstelling dalen we af naar de herinneringen die ons dragen. 
In een reeks kortverhalen die Karlijn Sileghem schreef, maken we kennis met de gretigheid van een familie. Gretig naar het leven, gretig naar lekkers, gretig naar samenzijn, gretig naar avontuur. Met hun fantasierijke gebruiken en verbondenheid worden de personages kleurrijke figuren. 

Dat Karlijn deze voorstelling met haar moeder maakte, is an sich een ritueel. We worden uit elkaar geboren, verliezen elkaar en vinden, als het goed is, elkaar terug met het zicht op wie we zijn en wat ons voorafging. Een ritueel waarin eenvoudige herinneringen herleefd worden en er connectie wordt gemaakt met verre geschiedenis. Geschiedenis die zo dichtbij is.
Welkom op ons feest. 

Al spelenderwijs nemen Karlijn en Joske jullie mee in de wereld van de ‘De zeven zusters en de Poel’.

Credits: Muziekproductie Nils De Caster, fotografie en techniek: Erwin De Keyzer, tekst Karlijn Sileghem, Spel Jos Decordier en Karlijn Sileghem, concept Karlijn Sileghem, coach Julie Vanden Berghe, Kostuum Marijke Sileghem

Foto's