Muziek

MANdolinMAN

Unfolding the roots

MANdolinMAN is het unieke muzikale project van Andries Boone, Dirk Naessens, Maarten Decombel en Peter-Jan Daems.  Allen bespelen ... de mandoline.

De nieuwe CD "Unfolding The Roots" wordt najaar 16 voorgesteld en grijpt terug naar het traditionele repertoire van de debuut CD.

ROB TV REPORTAGE NIEUWE CD - KLIK HIER.

CD-voorstelling :  

11 nov theater tinnenpot gent - tickets info@mandolinman.be

12 nov sint-pieterskerk sint-pieters-rode - tickets  cultuur@holsbeek.be

Op hun succesvolle debuut “Old Tunes, Dusted Down” ging MANdolinMAN, Belgiës enige mandoline-kwartet, aan de slag met melodieën die folklorist Hubert Boone als een Vlaamse Alan Lomax had opgetekend.  Door de eigentijdse en eclectische bewerking kreeg de oude fanfaremuziek een tijdloos en universeel karakter.

Op hun tweede album MANdolinMAN plays Bossa Nova verkende het viertal de bossa nova-stijl.

Met ‘Unfolding The Roots’ keert MANdolinMAN terug naar het traditionele repertoire van hun debuut, maar gaan ze nog een stap verder in het bewerken ervan, waardoor de melodieën en de arrangementen nog moderner en contemporainer klinken. Vlaamse instrumentale traditionele muziek heeft misschien nog nooit zo exotisch en modern geklonken.

De voorbije jaren heeft de band tal van binnenlandse concerten gespeeld, maar ook op heel wat internationale podia gestaan in Canada, Brazilië, Schotland, Spanje, Engeland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Finland.

Andries Boone: mandoline - Peter-Jan Daems: 10-snarige mandoline - Maarten Decombel: mandocello - Dirk Naessens: mandoline

Foto's

Media