Theater

Luk De Bruyker

Pappie, dagboek van het vergeten

Wekelijks gaat Luk in het lege ouderlijke huis op bezoek om de post op te halen. Pappie en mammie zijn opgenomen in een rusthuis. Dit wekelijkse bezoek is het vertrekpunt om aan de keukentafel oude en nieuwe verhalen te reconstrueren. Hij voert zowel zichzelf als zijn vader en moeder (pappie en mammie) ten tonele. Hoe gaan ze om met “dementie”en hoe het onderling bespreekbaar maken. Volkstheater met een lach en een traan.

Een “rollercoaster” aan emoties op scene . Herkenbaar voor iedereen.

Een productie van TAPTOE’s erf.  Bij documenten vindt u de persmap.

In opdracht van het OCMW- Gent schreef theatermaker, acteur en columnist Luk De Bruyker het boekje “Pappie” dat verscheen naar aanleiding  “Werelddag dementie” op 21 september 2017.

Luk noteerde twee jaar lang de evolutie in de dementie van zijn vader en hun onderlinge relatie. Uit de vele kortverhalen distilleerde hij een avondvullende  voorstelling “Pappie, dagboek van het vergeten”.

De productie is in het Gents geschreven maar wordt buiten Oost- Vlaanderen in een meer “vlaamse” taal op de scène gebracht.

Scenario en spel  : Luk De Bruyker - Poppen : Jean Pol Pollet - Decor : Wim Van De Vyver - Kostuums : Netty Neus - Muziekscore : Bart Beys - Licht : Alain Ongenaet - Regie : Vincent Van den Elshout

Reacties na de première van Pappie

Pers :

  …in een aantal scene’s komt nog maar eens naar voor hoe groot het talent van De Bruyker als poppenspeler is….het zal wel al honderd keren geschreven zijn maar tot daar aan toe : De Bruyker brengt zijn poppen tot leven. Ook als die doodgaan….lang en luid applaus van het rechtstaande publiek bij de première…(Rudy Tollenaere in het Nieuwsblad)

Publiek :

Ik vind ‘Pappie’ een sterk werk! (Daniël Termont–Burgemeester Gent)

…beklijvend, ontroerend, ook regelmatig geestig…maar vooral gespeeld vanuit het hart. Je hebt vele mensen geraakt en heel wat aspecten van het dementieproces juist belicht. ( Rudy Coddens – Schepen van Sociale zaken stad Gent)

Een warme dank voor deze ontroerende, moedige voorstelling, onze bewoners hebben er van genoten. Onze ergotherapeute verliet met tranen de zaal…  (Nele Van Schelvergem – VZW Domino)

Je hebt een uitverkochte zaal tot tranens toe geroerd. Uit het leven gegrepen maar met zoveel liefde gebracht. Liefde voor het vak maar in de eerste plaats voor de persoon in kwestie. (Bea Migom) 

Perfecte balans tussen lach en traan. (Lieva Reunes- auteur)

Foto's

Agenda

Downloads