Lezingen

Lucien Van Impe, Johan Braeckman en Filip Osselaer

De renner, de schrijver en de filosoof

Vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween. Fake news ?

Een lezing over bedrog en zelfbedrog, over leugen en waarheid, doorspekt met de ongelooflijke verhalen over de zoektocht naar El Tarangu ! Nu ook een boek en een podcast !

Bekijk HIER de link naar de TV-Oost reportage. Lees HIER het item in De Morgen. Het interview in HUMO lees je HIER. In de Nederlandse Volkskrant - klik HIER. De reportage van SPORZA - klik HIER. De podcast van audiocollectief Schik beluister je HIER.

El Tarangu José Manuel Fuente

De voormalige Spaanse topwielrenner José Manuel Fuente, grote rivaal van o.a. Eddy Merckx en Lucien Van Impe, stierf – volgens de officiële lezing – in 1996. Zeven jaar later werd Van Impe door een man die beweerde Fuente te zijn, uitgenodigd voor een etentje in Geraardsbergen.

Het werd een prettig gesprek over de wielertijd van toen, er werden zelfs foto’s genomen. Maar hoe kon dat? 

Dit is het verhaal van 'De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween)'. Lucien Van Impe, Filip Osselaer en Johan Braeckman brengen u het meest waanzinnige en raadselachtige verhaal van de voorbije jaren. Kan dat? Mosselen eten met een dode? Waarom kan dat (niet)? Wat is leugen, wat is waarheid? Wat is het verschil tussen schijn en zijn? Wat is de kracht van bedrog en zelfbedrog?

Een schrijver, een levende sportlegende en een filosoof gaan er met elkaar over in gesprek. Ze hebben het over identiteit, over lichtgelovigheid, over de verrijzenis van Jezus en over de vuistregels van het kritisch denken. Een voorstelling waarbij eenieder die ze bijwoont zichzelf beter leert begrijpen!"

Filip Osselaer, biograaf van Lucien Van Impe en schrijver en verteller van menig straf sportitem, gaat samen met Lucien en filosoof Johan Braeckman dieper in op dit raadselachtige verhaal.

Foto's