Theater, Muziek

Lucien Van Impe, Freddy Maertens, Wouter Berlaen & Filip Osselaer + muzikant

Diene zomer

Het wordt een vertelling over het leven en de koers, vol humor en heroïek.

Lucien Van Impe en Freddy Maertens samen op het podium! Dat klopt! Waar ze elkaar vroeger podiumplaatsen afsnoepten, staan ze nu schouder aan schouder. Filip Osselaer – auteur van de fel bejubelde boeken over de twee topcoureurs – neemt hen in een avondvullende show mee op een nostalgische tocht door hun ongelooflijke carrière. 

Lucien Van Impe en Freddy Maertens keren terug naar hun kindertijd, de krantenrondes, de eerste kermiskoersen, hun liefde voor Rita en Carine, de eerste zeges en het besef dat ze grote renners kunnen worden. 

Ze vertellen over de overwinningen, over de nederlagen, over vallen en op - staan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig. Samen beleefden ze in diene zomer van 1976 de Tour De France als groot hoogtepunt: Lucien wint geel, Freddy groen!

Met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek, als soundtrack bij een uitmuntende carrière en diene zomer van 1976. De live muziek wordt gebracht door Wouter Berlaen en Dries Serpetier. 1976 was een topwielerjaar maar ook een top muziekjaar. 

Een onvergetelijke avond met twee van de beste wielrenners aller tijden, met twee grote heren. Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Foto's