Humor, Lezingen, Muziek

Lucien Van Impe, Freddy Maertens & Filip Osselaer

Mannen in geel en groen

Wil je de ware Vlaamse volksaard ontdekken? Ga eens naar een wielerklassieker.
De Vlaamse canon verzamelt langs de kasseien. Dokter, Keizer, admiraal, koers volgen ze allemaal.

De verering van Lucien Van Impe als laatste toerwinnaar en Freddy Maertens als onklopbare sprinter blijft dan ook jaren na hun laatste zege onverminderd voortduren. Bovendien zijn de heren nog niet ‘gespindokterd’ en nemen ze geen blad voor de mond. Filip Osselaer, auteur van bestsellers over beide wielerhelden, lokt hen uit hun luie zetel en confonteert hen met hun verleden. 

Ze vertellen over de overwinningen maar ook over de nederlagen, over vallen en opstaan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig. Samen beleefden ze in diene zomer van 1976 de Tour De France als groot hoogtepunt : Lucien wint geel, Freddy groen!

Een vertelling over het leven en de koers, vol humor en heroïek met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek, als soundtrack bij een uitmuntende carrière en diene zomer van 1976.  

De live muziek wordt gebracht door een combo onder leiding van Klaas Tomme.  1976 was een topwielerjaar maar ook een top muziekjaar.

 

Met: Filip Osselaer (gastheer en presentator), Lucien Van Impe, Freddy Maertens, Klaas Tomme (gitaar, bas en zang), Jolien Deley (cello, toetsen en zang) en Roel De Bruyne (percussie gitaar, zang)

Foto's

Media