Lezingen

Lucien Van Impe & Filip Osselaer

L'annee 69 !

In de zomer van 1969 tekende Lucien Van Impe zijn eerste profcontract! Dat is nu vijftig jaar geleden. Vier dagen nadat hij zijn handtekening had gezet, startte hij – op een veel te grote fiets – al in de Ronde van Frankrijk. Het werd meteen een succes: Lucien werd twaalfde, in de Tour die Eddy Merckx won. Het was het begin van een prachtige carrière, die uitmondde in de schitterende zomer van 1976: toen won Lucien als laatste Belg de Tour.

Samen met sportchroniqueur en auteur van zijn biografie, Filip Osselaer,  neemt Lucien Van Impe u mee naar die dag in 1969 én hij vertelt over al die andere momenten die de (Vlaamse) wielerliefhebbers tot tranens toe bewogen.

Lucien! Een vertelling over winnen en verliezen, over klimmen en dalen, over lachen en wenen. Over klein eenvoudig geluk.

Nu met update over 'L'année 69', vijftig jaar geleden...

Het boek LUCIEN ! van Filip Osselaer en Lucien stormde de Boeken Top 10 binnen. Karl Vannieuwkerketrok met Lucien door Frankrijk voor de opnames van het tweedelige tv programma "De Zomer van Lucien" !  Lucien was ook te gast bij Van Gils & Gasten alwaar Wim Opbrouck zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak.

Voor de reportage op TV-Oost klik HIER.

Er is ook een formule met muzikant en fimpjes en foto's. Een nostalgische avond vol muziek, filmpjes, foto's rond wielerfenomeen Lucien Van Impe. Met sappige verhalen en anekdotes.

Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Foto (c) Sara De Graeve

Foto's