Lezingen

Lucien Van Impe & Filip Osselaer

Lucien 45/75

Het jaar 2021 wordt een feestelijk jaar voor Lucien Van Impe! Het is dan 45 jaar geleden dat de beste klimmer aller tijden de Ronde van Frankrijk won – als laatste Belg ooit. En Lucien wordt 75. Van Impe gaat dit vieren met zijn geliefde publiek! Samen met zijn biograaf en compagnon de route Filip Osselaer brengt hij een compleet nieuwe versie van zijn populaire show ‘Lucien!’ (de voorbije drie jaar al met heel veel succes op tournee door Vlaanderen en Nederland). 

De show krijgt nieuwe verhalen, nog nooit vertoonde beelden én nieuwe opnames die het publiek terugvoeren naar de heerlijke nostalgische tijden van de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Het wordt een uniek tijdsdocument met verhalen over het café bij Lucien thuis, heroïsche beklimmingen en de schitterende weg naar de top van de koers. Met live muziek! Een voorstelling met Lucien Van Impe, Filip Osselaer en Dries Serpentier.

In de zomer van 1969 tekende Lucien Van Impe zijn eerste profcontract! Vier dagen nadat hij zijn handtekening had gezet, startte hij – op een veel te grote fiets – al in de Ronde van Frankrijk. Het werd meteen een succes: Lucien werd twaalfde, in de Tour die Eddy Merckx won. Het was het begin van een prachtige carrière, die uitmondde in de schitterende zomer van 1976: toen won Lucien als laatste Belg de Tour.

 

 

 

Samen met sportchroniqueur en auteur van zijn biografie, Filip Osselaer,  neemt Lucien Van Impe u mee op tocht door zijn wielerverleden en vertelt hij over al die andere momenten die de (Vlaamse) wielerliefhebbers tot tranens toe bewogen.

Een vertelling over winnen en verliezen, over klimmen en dalen, over lachen en wenen. Over klein eenvoudig geluk.

Het boek LUCIEN ! van Filip Osselaer en Lucien stormde de Boeken Top 10 binnen. Karl Vannieuwkerketrok met Lucien door Frankrijk voor de opnames van het tweedelige tv programma "De Zomer van Lucien" !  Lucien was ook te gast bij Van Gils & Gasten alwaar Wim Opbrouck zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak.

Voor de reportage op TV-Oost klik HIER.

Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Foto's