Lezingen

Lucien Van Impe & Filip Osselaer

Hoe ik als laatste belg de tour won

40 jaar geleden won Lucien Van Impe als laatste Belg de tour.  Voor het eerst vertelt Lucien zelf zijn verhaal. Hij gaat op pad samen met Filip Osselaer, auteur van de nu al bestseller LUCIEN !  Een boeiend en spannend verhaal ! 

Het boek LUCIEN ! van Filip Osselaer en Lucien stormde de Boeken Top 10 binnen.  Karl Vannieuwkerketrok met Lucien door Frankrijk voor de opnames van het tweedelige tv programma "De Zomer van Lucien" !  Lucien was ook te gast bij Van Gils & Gasten alwaar Wim Opbrouck zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak.

Voor de reportage op TV-Oost klik HIER.

Er is ook een formule met muzikant en fimpjes en foto's. Een nostalgische avond vol muziek, filmpjes, foto's rond wielerfenomeen Lucien Van Impe. Met sappige verhalen en anekdotes.

Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

In de hete zomer van 1976 won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk.

Nu, veertig jaar later, vertelt hij voor het eerst zelf zijn verhaal. Het is een spannende vertelling over legendarische klimpartijen en de strijd om het geel, pap en Zoetemelk, verliezen en winnen.

Het is evengoed een nostalgietrip naar de jaren waarin Van Impe met vijf broers opgroeide in een volkscafé en liever muzikant dan wielrenner wilde worden. Het is een eerlijke terugblik op gemiste kansen en de status van beste klimmer ooit.

Het is een wielerverhaal over het leven. Het is een verhaal met muziek van ABBA, Queen, Fats Domino, Don Mercedes en Will Tura. 

Samen met auteur Filip Osselaer brengt Lucien Van Impe de wonderlijk mooie zomer van 1976 tot leven. Ze brengen verhalen over Thévenet en de bolletjestrui, over bedrog en uren in de kou met kranten op het station. 

Een trip door Frankrijk en Mere.
Een verhaal van klein, menselijk geluk.

Foto's

Agenda