Theater, Muziek

Lucien Van Impe & Filip Osselaer + muzikant

Diene zomer

Een nostalgische avond vol muziek, filmpjes, foto's rond wielerfenomeen Lucien Van Impe. Met sappige verhalen en anekdotes.

Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Er is ook "lightversie" zonder muzikant en zonder filmpjes enz, dan eerder als lezing : kijk bij lezingen op deze site.


Lucien Van Impe en Filip Osselaer – auteur van de fel bejubelde boeken over de  topcoureur – nemen u in een  avondvullende show mee op een nostalgische tocht door de ongelooflijke carrière van Lucien

Lucien Van Impe keert terug naar zijn kindertijd, de krantenrondes, de eerste kermiskoersen, de liefde voor Rita , de eerste zeges en het besef dat hij een groot renner kan worden. 

Hij vertelt over zijn overwinningen, over de nederlagen, over vallen en op - staan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig. Samen met het publiek herbeleeft Lucien ook diene zomer van 1976 met de Tour De France als groot hoogtepunt: Lucien wint geel.

Met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek, als soundtrack bij een uitmuntende carrière en diene zomer van 1976. De live muziek wordt gebracht door Dries Serpetier. 1976 was een topwielerjaar maar ook een top muziekjaar. 

Een onvergetelijke avond met één van de beste wielrenners aller tijden, met een grote meneer. Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Foto's

Media