Theater

Lotte Heijtenis, Sofie Joan Wouters, Steve Aernouts & Hans Haverals

Still

Vier acteurs voelen de goesting om de handen in elkaar te slaan en hun eigen parcours te kiezen en uit te zetten. Met uitdagend tekstmateriaal is STILL een echt spelersstuk. Vol overgave gespeeld met hoofd en hart, intelligent en emotioneel.

CO-PRODUCTIE ARENBERG ANTWERPEN & CC DEURNE

Sarah, een bekende oorlogsfotografe, wordt thuisgebracht door haar zielsverwant en geliefde, James, nadat ze een bomaanslag in Irak op het nippertje overleefde. James, een buitenlandse oorlogscorrespondent, had haar enkele weken voordien in Irak achtergelaten. De horror en stress werden hem teveel. Hij gaat nu gebukt onder schuldgevoel maar droomt ook van een veilig leven, een huwelijk, kinderen.
Sarah denkt dat ze de wereld moet blijven confonteren om het verschil te kunnen maken. Hun vriend en uitgever Richard heeft intussen zijn intellectuele  vrouw verlaten en is dolverliefd op zijn kersverse veel jongere vriendin Mandy. 

Mandy is een schijnbaar eenvoudig meisje, zonder grote ambities,  maar met het hart op de juiste plaats. Ze is de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok. Aanvankelijk door het clubje afgeserveerd als een naïeve bimbo, stelt ze terechte vragen,  die de vrienden doen reflecteren over hun daden. Zijn ze helden of net gewetenlozen uitbuiters van miserie van anderen ter meerdere eer en glorie van zichzelf ?

Wat doe je als de liefde voor de ander begint te wringen met je eigen bestemming? 

Lotte Heijtenis maakte met Pieter Genard JAWOORD, een voorstelling die via Lazarus uitgebreid toerde en laaiend enthousiast werd onthaald. Daarna verdween ze door het moederschap een tijd van de speelvloer. Lotte heeft nu een nieuwe spelers- en makerskern gevonden. Een hechte groep die via weloverwogen keuzes sterke stukken neer wil zetten met een sterke acteursploeg.

Met meereizende fototentoonstelling van oorlogsfotografen. 

Spel: Lotte Heijtenis, Sofie Joan Wouters, Steve Aernouts, en Hans Haverals
Tekst: Donald Margulies
Vertaling: Steve Aernouts
Regie: Femke Heijens
Kostums: Joëlle Meerbergen
Techniek: Barbara De Wit
Foto: Jimmy Kets 

Foto's

Agenda

  • 03 Oct 2020 Lotte Heijtenis, Sofie Joan Wouters, Steve Aernouts & Hans Haverals Bree, cc de zeepziederij