Theater

Lotte Heijtenis, Sofie Joan Wouters, Steve Aernouts & Hans Haverals

Still

Vier acteurs voelen de goesting om de handen in elkaar te slaan en hun eigen parcours uit te zetten. Met uitdagend tekstmateriaal is STILL een echt spelersstuk. Vol overgave gespeeld met hoofd en hart, intelligent en emotioneel.

CO-PRODUCTIE ARENBERG ANTWERPEN & CC DEURNE

Sarah, een bekende oorlogsfotografe, wordt thuisgebracht door haar zielsverwant en geliefde, James, nadat ze een bomaanslag in Irak op het nippertje overleefde. James, een buitenlandse oorlogscorrespondent, liet haar enkele weken voordien achter in Irak. De horror en stress werden hem teveel. Gebukt onder schuldgevoel droomt hij nu van een veilig leven, een huwelijk, kinderen. Sarah denkt dat ze de wereld moet blijven confronteren om het verschil te maken. Hun vriend en uitgever Richard heeft intussen zijn intellectuele vrouw verlaten en is dolverliefd op zijn kersverse veel jongere vriendin Mandy.

Mandy is een schijnbaar eenvoudig meisje, zonder grote ambities, maar met het hart op de juiste plaats. Ze is de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhoek. Aanvankelijk door het clubje gecategoriseerd als naïeve bimbo, stelt ze terechte vragen, die de vrienden doen reflecteren over hun daden. Zijn ze helden of net gewetenloze uitbuiters van de miserie van anderen en dit ter meerdere eer en glorie van zichzelf? Wat doe je als de liefde voor de ander begint te wringen met je eigen bestemming?

Vier acteurs voelen de goesting om de handen in elkaar te slaan. Hun eigen parcours te kiezen en uit te zetten. Met uitdagend tekstmateriaal is ‘Still’ een echt spelersstuk. Vol overgave gebracht. Met hoofd en hart. Intelligent en emotioneel. 

Lotte Heijtenis maakte met Pieter Genard JAWOORD, een voorstelling die via Lazarus uitgebreid toerde en laaiend enthousiast werd onthaald. Daarna verdween Lotte door het moederschap een tijd van de speelvloer. Lotte vond een nieuwe spelers- en makers-kern, een hechte groep die via weloverwogen keuzes sterke stukken wil neerzetten.

 Co-productie:   Arenberg Antwerpen & CC Deurne

Spel:                 Lotte Heijtenis, Sofie Joans Wouters, Steve Aernouts, en Hans Haverals

Tekst:               Donald Margulies

Vertaling:         Steve Aernouts

Regie:               Femke Heijens

Kostuums:        Joëlle Meerbergen

Techniek:         Barbara De Wit

Foto:                Jimmy Kets

Foto's