Muziek

Lieven Tavernier

Verloren in de tijd

Lieven Tavernier, de maker van klassiekers als “de eerste sneeuw” en “ de fanfare van honger en dorst”  heeft tot nu toe  al wat moois nagelaten: een zestal cd’s als singer-songwriter, een cd met een brassband, United Brass, , een songbook, een roman “Over Water “ en een bundeling radio-columns “Een bijzonder Kind “.

En nu verschijnt de nieuwe CD “ verloren in de tijd”, een opgeleverd grootboek over vriendschappen, liefdes verloren in de tijd, voorzichtig opgevist met woorden en muziek. En zoals altijd bij Tavernier: met een grote dosis stilte. Maar in de stilte hoor je beter.

Najaar 2020 verschijnt het boek 'Tlieverdje' bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. Een bundel verhalen waarin helden en heldinnen als Elvis, Edith Piaf, Bob Dylan en Françoise Hardy recht gedaan wordt.


Verloren In de Tijd werd opgenomen met succulente muzikanten: Maarten Flamand, (The Antler King) David Geboers (percussie), Philippe Thuriot (accordeon),Gijs Hollebosch (les gitares magiques),Klaas Delvaux (ex-White Velvet,An Pierlé), Yves Meersschaert (piano, producer).

’“De eerste sneeuw” ,” De fanfare van honger en dorst”. Stilaan evergreens toegeschreven aan Jan De Wilde en inwerkelijkheid van de hand van Lieven Tavernier.

Een hele rits muzikanten coverden Tavernier coverden: Roland, The Bony King, Gabriel Rios,Stef Kamil Carlens, Thé Lau,Raymond VHG. Een mooi lijstje. 

Voeg daarbij de tien cd’s die Tavernier zelf maakte, alleen of met een Brass Band of een klassiek orkest Room 13 Orchestra. Voeg daarbij de novelle 'Over Water', de voor Radio 1- 'Het Vermoeden' geschreven columns  'Een Bijzonder Kind'  en het in najaar 2020 te verschijnen ' Tlieverdje'.   Tavernier  blijft trouw aan de thema’s die zijn werk doorheen de jaren bepaalden.  Bij Tavernier gaan de wijzers van het uurwerk niet vooruit, blijven ze ook niet staan, maar draaien ze langzaam terug naar de tijd en de plaats die voor het definitieve verdwijnen moeten vastgelegd worden. Dat kan zijn kinderkamer zijn waar door de ramen de klokken van Sint-Baafs gehoord worden, het kan het dorp zijn bij een bezoek aan het graf van zijn moeder, het zijn de internaat jaren die teruggevonden worden in brieven aan zijn ouders, het kan de herinnering zijn aan geliefden die verdwenen uit zijn leven. Ooit allemaal kleuren van een regenboog ,kleuren die toch blijven, hoewel lang verdwenen.  “Je hebt baas boven baas en de grootste baas van het Nederlandstalige lied is zonder twijfel Lieven Tavernier.” - Henny Vrienten (Doe Maar)

Foto's

Media

Agenda

  • 08 Dec 2022 Lieven Tavernier Antwerpen, ignatiuskapel