Muziek

Lien Van de Kelder, Jan De Smet & Wouter Berlaen

Salut la copine

De titel “Salut La Copine” verraadt het al : een eerbetoon aan het meisje en de vrouw in al haar facetten maar dan wel à la Française ! 

 Lien Van de Kelder,  Jan De Smet en Wouter Berlaen vonden mekaar in de succesvolle productie “GEDEELDE SMART : Smartliederen en Levenslappen”’ waar ze de meest interessante en onontgonnen gebieden van het Nederlandstalige levenslied met veel plezier hebben onderzocht en afgetast. Op de vraag van Lien om het nu ook eens “op zijn Frans “ te doen werd meteen uitbundig gereageerd door haar beide compagnons ! Luister en bekijk HIER naar hun eerste single Le Bonheur - opgenomen bij De Madammen (Radio 2). Het interview kan u HIER nog eens zien.

Het chanson èn het Franstalige lied in al zijn facetten door een onuitgegeven trio. En analoog met het Smartliederen-programma verlaten ze de reeds herhaaldelijk doorploegde paden om ongekende of lang vergeten parels op te delven uit de wereldwijde (soms verrassende)  Franstalige liedcultuur. We zijn allemaal fan van l’Eté Indien, temeer daar we nu eentje aan den lijve mochten ondervinden, maar er is nog zoveel meer onder de Franse zon.

Lien Van de Kelder studeerde een jaar in Montpellier waar ze de Franse cultuur gretig opsnoof en zich meteen ook de de Franse r eigen maakte.  Die zal ze binnkort ook terug over het scherm laten rollen in producties op VTM. Jan De Smet verpulvert de Larousse Musicale en Wouter Berlaen bespeelt meer instrumenten dan u kan vasthouden.

En bovenal ce sont des copains d’abord !

Met Lien Van de Kelder, zang - Jan De Smet & Wouter Berlaen, zang & een rits instrumenten

Deze voorstelling kan ook perfect als matinée geplaatst worden.

Foto's

Media

Agenda