Kinderen

Leue - Kameleonie

Kameleonie (8+)

Leonie’s papa is conciërge van het MAS, een groot museum. Zo kijkt ze uit over de stad en zelfs via de haven tot in de hele wereld. Het meisje heeft een vreemde aandoening. Ze leeft zich te hard in. Als ze een verhaal hoort dan beleeft ze alles. Daarom noemen ze haar Kameleonie. Dat is best intens en ook levensgevaarlijk bij verhalen die slecht aflopen. Daarom heeft Leonie altijd een leuk verhaaltje in haar achterzak zitten. Om afscheid te nemen van een verhaal maakt ze er een liedje van. Een goed verhaal heeft een sterke melodie en een mooi ritme.
De vraag is: ben jij ook een kameleon of kameleonie?

Van Antigoon tot Zwanenridder, van vliegende schildpad tot reus zonder broek, Leonie neemt je mee langs liefde, gevaar en moed. Durf jij echt luisteren? 

“Godin zijn moet best leuk zijn. Al die mensen die wierrook voor u branden, bloemen leggen, knielen en die dan uw naam prevelen.Uiteraard moet het wel moeilijk zijn om al die gebeden te verhoren. Omdat het misschien onmogelijk is om al die mensen tegelijk te helpen, heb ik iets gevonden waardoor ik toch iedereen een plezier doe. Ik zou de Godin willen zijn van de grappige dansjes. Wanneer je tot mij wil bidden moet je een grappig dansje doen. Als ik je dan niet kan helpen met je vraag, heb je je toch even geamuseerd.”  

 

Spel: Tine Embrechts
Muziek: Antoon Offeciers, Ken Pichal, Samuel Vekeman
Kostuums en beelden: Eva De Mul
Techniek: Stef Appelen

Foto (c) Sara De Graeve

Foto's