Lezingen

Leen Demaré

Route 66

Sinds bekend raakte dat Leen Demaré ontslagen werd bij Joe FM kreeg ze heel wat reacties. Ze post regelmatig over haar ontslag en zoektocht naar een nieuwe job op haar drukbezochte facebookpagina. De verhaaltjes die je daarop vindt, raken heel wat mensen. De reacties stromen binnen. 

Met een groot gevoel voor zelfrelativering en humor doet Leen haar ontslag en het daaropvolgend traject waar ze nog midden inzit uit de doeken. Als er één ding is dat ze Leen Demaré niet kunnen afnemen dan is het wel haar vlotte babbel en openheid. Haar stem alleen al houdt u in de band. Op naar een nieuwe carrière die nog minstens 8 jaar moet duren, Route 66 !

Hoe is dat ontslag gegaan ? Ben je op 58 echt te oud om radio te maken. Arme Joe !!

Wat doe je dan als je 58 bent en plots op straat staat ? Hoe vordert het om een nieuwe job te vinden ? Leen moet nog 8 jaar werken, Route 66, een nieuwe job moet er sowieso komen. Maar klopt het dat het voor vijftigers tegenwoordig makkelijker is om een nieuwe job te vinden of is dat larie en apenkool ? Een onstlag kan je raken tot in het diepste van je ziel en slechts heel voorzichtig zie je terug een klein beetje toekomst.

Leen post 'verhaaltjes' op haar facebookpagina. Over haar eerste reactie op dat ontslag. Over haar roze peignoir die troost bood de eerste weken.

Een job zoeken lijkt een fulltime bezigheid te zijn. Ook al ben je 58 je moet outplacementbureaus aflopen, selectiekantoren en interimkantoren stalken en zonder schroom je netwerk aanspreken. Want eens je een gezegende leeftijd bereikt hebt, word je geholpen om jezelf opnieuw op de arbeidsmarkt te zwieren. Er zijn zeker 1 miljoen vacaturesites en die zijn niet te vergelijken met datingsites.

Want na 33 jaar is radio maken de enige kwaliteit waarvan Leen zeker is dat ze die min of meer onder de knie heeft. Al de rest is de jungle. Ze moet leren om de overbodige bomen te kappen en de nuttige te beklimmen. En hopen dat ze zich niet al te veel zeer doet als ze valt.

Foto's