Humor

Lankmoed

Leger

Lankmoed brengt NederVlaams Kleinkunstcabaret. Ze wonnen de publieks- prijs Cameretten 2011 en touren sindsdien door Vlaanderen en Nederland. LEGER is hun derde avondvullende voorstelling.

Lankmoed, dat zijn Jan Geubbelmans en Peter Van Ewijk.  Twee dertiger met elk hun zeer specifieke visie op het leven. Dat verschil komt tot uiting op het podium en zorgt voor een unieke dynamiek van tekst en muziek.

Try outs : Voorjaar 16 - Speelperiode : Najaar 16 - voorjaar 17

Vroeger was spreken zilver en zwijgen goud.
Vandaag de dag gaan we alleen nog maar voor zilver.

We zijn een kritische massa geworden. We hebben overal commentaar op. Nietsontziend en meedogenloos. We zijn zo vol van onszelf. Voelen de nood niet meer om te luisteren. We moeten schreeuwen. De ene ongezouten mening na de andere, ongevraagd, ongenuanceerd en ijskoud. Bereid om te veroorde- len zonder na te denken. We zijn een ongeleid projectiel, staan voortdurend op scherp, klaar om onverbiddelijk onze slag te slaan. Een leger in constante staat van paraatheid. Altijd op onze hoede. Nooit meer rust. Steeds maar leger.

Maar het is genoeg geweest.

Het is tijd geworden voor een wanhoopsdaad. Een laatste offensief. Tot de tanden gewapend met verbale, muzikale en fysieke humor, ontbindt Lankmoed al zijn duivels. Het beest krijgt vrij spel, wordt losgelaten, zodat het wild om zich heen kan slaan, uit kan razen, leeg kan lopen, op kan branden. In de hoop zo weer plaats te maken voor de onverbeterlijke dromer, de stille genieter, de tedere minnaar en de bedachtzame denker.

-------

PERS

“Meermaals moeten we bij Lankmoed aan Kommil Foo denken: ze beschikken over eenzelfde mooie samenzang afgewisseld met olijke sketches.” De Morgen, Liv Laveyne

“... een mooie, volwassen cabaretvoorstelling. Lankmoed gaat onbevreesd voor inhoud en originaliteit.” De Standaard, Karel Michiels

------

  • Tekst en Spel : jan Geubbelmans en Peter Van Ewijk
  • Foto : Johannes Vande Voorde

Foto's

Media