Muziek

Kurt Van Eeghem & Band

Kwissen in the seventies

Hoe goed ken jij The Seventies?

In 2020 zal het 50 jaar geleden zijn dat het sprankelend maar ook woelig decennium van de jaren ‘70 van start ging. Dat vieren we uitgebreid met een quizonder leiding van the one and only superquizmaster Kurt Van Eeghem! Een man die persoonlijk de jaren ’70 heeft beleefd!

Kurt kennen we natuurljk als de geestige, galante presentator van tientallen televisie- en radioprogramma’s met hoogtepunten als Namen Noemen, Hitring en De drie Wijzen.

Met beelden en live muziekfragmenten gaan we elke avond op zoek naar The Champion of the Seventies.

Vanop een seventies aangeklede scène vuurt Kurt de vragen af op het publiek, dat wordt uitgedaagd om parate en minder parate kennis boven te halen. Weet jij bv met welke vettige substantie Iggy Pop zich insmeerde voor hij ging stagediven? Kan je de hele tekst van Zeven Anjers, Zeven Rozen meezingen? Herken je de tv tune van Kapitein Zeppos uit duizend anderen en ken je het verschil tussen een Opel Kadett en een VW Polo?

Een liveband speelt tussen de vragen door bekende hits en tunes uit the seventies. Elke toeschouwer krijgt pen en papier om mee te kwissen. Als je de rebus correct oplost, mag je misschien op het podium de finale spelen tegen twee andere kandidaten. De winnaar gaat naar huis met de beker, drie kussen van Kurt en de prachtige titel Champion of the Seventies.

 


Kwissen in the seventies is een idee van Geert Vermaercke, ancien producer bij Radio 1. Hij bedacht en producete programma’s als Het Vermoeden, Het Vrije WestenSongboek, Retro, De Slimste Mens ter Wereld (ja!!!) en Dubbelcheck. Kurt Van Eeghem was wetgever in De Nieuwe Wereld, ook een programma van Geert Vermaercke. Zijn muziekproductie Kleur in e-mineur werd genomineerd voor de Europese Radioprijs.

De kwis wordt tot in de puntjes voorbereid met livebeelden en heerljke jingles en live-muziek. De vragen zijn geestig, niet altijd voor de hand liggend maar wel gericht op een doorsnee publiek, zodat iedereen er plezier aan beleeft.

MetKurt Van Eeghem + liveband
ProductieGeert Vermaercke
CoördinatieElke Vandersypen

Foto's