Lezingen

Kris De Smet

Het verhaal van de nieuwe snaar

In 2014 heeft De Nieuwe Snaar een punt gezet achter een verhaal dat een periode van 44 jaar omvat. Kris De Smet maakte alles van op de eerste rij mee als medeoprichter van de groep en schreef er een lijvig boek over. Tijdens deze lezing dist hij sappige verhalen en anekdotes op uit het rijke toerleven van De Nieuwe Snaar. Bovendien illustreert hij alles met beelden en acts uit het onuitputtelijke repertoire dat in al die jaren werd opgebouwd. Heeft u een vraag die u al heel lang wil stellen aan een gepokte en gemazelde Snaar, of wil u een verzoeknummer aanvragen, dan krijgt u die mogelijkheid er gratis bovenop!

In 2014 heeft De Nieuwe Snaar een punt gezet achter een verhaal dat een periode van 44 jaar omvat. Kris De Smet maakte alles van op de eerste rij mee als medeoprichter van de groep en schreef er een lijvig boek over dat eind 2011 verscheen in de aanloop naar de laatste tournee ‘Koñec’. ‘Het verhaal van De Nieuwe Snaar’ vertelt niet alleen de geschiedenis van dit monument uit het muziektheater, maar beschrijft ook het veranderende cultuur- en podiumgebeuren in dit tijdsbestek in Vlaanderen en de omliggende gebieden. En nu komt Kris met dit kleinood onder zijn arm naar de liefhebbers toe.

Tijdens deze lezing zal hij vertellen hoe het boek tot stand kwam en dist hij sappige verhalen en anekdotes op uit het rijke toerleven van De Nieuwe Snaar. Bovendien illustreert hij alles met beelden en acts uit het onuitputtelijke repertoire dat in al die jaren werd opgebouwd.

Heeft u een vraag die u al heel lang wil stellen aan een gepokte en gemazelde Snaar, of wil u een verzoeknummer aanvragen, dan krijgt u die mogelijkheid er gratis bovenop!

---

Kris De Smet is in 1970 medeoprichter van De Snaar, een folkgroep die zich in 1982 zou ontpoppen tot De Nieuwe Snaar. Dit orkest zong in 2014 zijn zwanenzang na 32 jaren toeren en bijna 5.000 voorstellingen in binnen- en buitenland. Eind 2011 verscheen van zijn hand de geschiedenis van de groep in boekvorm, een dikke pil van 642 bladzijden, boordevol verhalen en rijkelijk geïllustreerd. Het boek kende 3 drukgangen in evenveel jaren. 

Foto's