Muziek, Opera

Koen Crucke, Luk De Bruyker & Close Opera

Magic memories

Publiekslieveling KOEN CRUCKE en poppenspeler LUK DE BRUYKER slaan de brug naar de jongere operageneratie. Samen met CLOSE OPERA zoeken ze het avontuur in een vrolijke muzikale voorstelling die dartelt van Puccini naar Piaf en terug.

Het verhaal: Ernest Van de Walle, beter bekend als Nistje, was jarenlang de geliefde toneelmeester van de Gentse Opera. Hij zorgde er met veel liefde voor de talloze attributen. Vanop zijn vaste stek achter de bühne beleefde hij elke avond de magie, telkens opnieuw en opnieuw. In zijn oude jaren trekt hij met een mini opera en zingende poppen de wereld rond, want hij kan de planken en de bel canto onmogelijk missen. Vier jonge operazangers zijn nieuwsgierig naar zijn verhalen en willen weten wat schuilgaat in die schatkist vol attributen uit lang vervlogen tijden.

Zijn relaas wordt onderbroken door de onverwachte terugkeer van de oude tenor, Laurent Van Ooteghem, beter bekend onder zijn artiestennaam Lorenzo Gante. Hij heeft zich intussen toegelegd op het Franse chanson na een jarenlang verblijf in Parijs. Jong en oud slaan aan het grabbelen in de rijke verzameling operaspullen die Nistje gedurende zijn leven opbouwde. Voor de één wordt het een blij weerzien, voor de ander een ontdekking.

Ook voor het publiek wordt het een verrassende tocht. Met een poppenspeler, een tenor van het volk en vier jonge operazangers gaan we voor een wervelende trip down memory lane.

 

Spel: Koen Crucke (Lorenzo Gante), Luk De Bruyker (Nistsje - poppenspel), Annelies Van Hijfte ( sopraan), Bianca Van Puyvelde (sopraan), Laura Gils (sopraan) en Bruno De Canne (bariton) + 2 muzikanten.

Foto's