Humor

Kiki Schippers

Waar ?

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Maar Kiki wil altijd meer. Waar houdt het op? 

Tweemaal werd een lied uit haar debuutvoorstelling ‘Wie Kijkt?’ genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen en in haar vlijmscherpe wekelijkse actuele bijdrages in de media is ze nietsontziend. In 2017 won ze de Annie M.G. Schmidtprijs voor haar lied “Er spoelen mensen aan”.

Maar waar is ze naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Wat is er eigenlijk zeker aan deze avond? 

En waarom zou je überhaupt stelling nemen en jezelf vastleggen? Waar positioneer je jezelf? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden.

Kiki won overtuigend de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten, NRC zag een 'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig' en De Telegraaf vond Wie Kijkt? een ‘veelbelovend debuut’. In België behaalde ze de tweede plaats in de Nekka wedstrijd en wie spreekt ondertussen nog van de winnaar ?

Kiki kan ook in een dubbelavond geboekt worden, tegen aangepaste prijs. 

 

 

 


PERS

'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig (…) weet te verrassen met onverwachtse wendingen.’
**** NRC

‘Veelbelovend debuut (…).’
***,5 De Telegraaf

'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten'
**** Theaterkrant

‘Ontwapenende zoektocht naar vrijheid (…) Ze is niet bang en toont lef, moeiteloos springt ze van haar persoonlijke wereld naar het grotere plaatje.’
**** Cabaret.nl

Foto's

Media

Downloads