Lezingen

Jozefien Daelemans

De naakte waarheid

Body Bullshit ont(k)leed

In De naakte waarheid vertelt Jozefien Daelemans zonder te verbloemen en met een flinke dosis humor hoe het écht is om een vrouwenlijf te hebben.

Haar boek 'De naakte waarheid' verscheen in september 2019 bij uitgeverij Horizon.

Jozefien Daelemans op Radio 1: LUISTER HIER

Lichaamsdeel per lichaamsdeel beantwoordt ze vragen als: Waarom wordt moederschap zo opgehemeld, maar moet ik mijn moederlichaam verbergen? Hoe komt het dat lichaamshaar bij vrouwen zo taboe is? En is de rondekontentrend écht bevrijdend? 

Jozefien wil met deze lezing vrouwen van hun complexen afhelpen en mannen meer inzicht geven in wat de vrouwen in hun levens dagelijks meemaken. Dat doet ze aan de hand van persoonlijke getuigenissen, flink wat onderzoek, geschiedkundige weetjes en referenties uit de popcultuur.

Er kan ook gekozen worden om dieper in te gaan op een specifiek onderwerp of lichaamsdeel uit het boek.

Elk hoofdstuk legt bepaalde accenten: vb. Buik – moederschap & diëten, huid – racisme, vagina - #MeToo, mond – je stem gebruiken als vrouw, gezicht – ouderdom & make-up, enz.

Jozefien Daelemans is ook inzetbaar in panelgesprekken, debatten & workshops!

 

Biografie:

Jozefien Daelemans studeerde af als illustratrice en werkte de eerste 10 jaar van haar carrière als illustratrice en art-director voor verschillende vrouwenbladen. In 2014 richtte ze haar eigen magazine op, Charlie, dat meer realistisch rolmodellen naar voren schoof. Ze schreef verschillende opiniestukken over beeldvorming en gendergelijkheid en werd zo een waardevolle stem in het publieke debat. Daarnaast heeft ze een vaste striprubriek in het Nieuwsblad Magazine, waar ze onder haar alter ego ‘Roxie’ vertelt over haar dagelijkse strubbelingen en het opvoeden van twee tienerzonen. In 2019 kwam haar eerste boek uit, ‘De naakte waarheid’, waarin ze op een humoristische manier de 101 ongeschreven regeltjes bespreekt waaraan je moet voldoen als je een vrouwenlijf hebt.

(c) Foto: Alexia Leysen

Foto's

Agenda